fbpx
Безпілотники від литовців, почали допомагати ЗСУ

Безпілотники від литовців, почали допомагати ЗСУ

Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Військова допомога Європа Литва Луганщина Світ Україна

Українські військові для розвідки позицій російських окупантів використовують безпілотники EOS C VTOL, які придбані коштом литовців.

Про це повідомив литовський телеведучий і громадський діяч Андрюс Тапінас.

Литовський ведучий також оприлюднив відео роботи цих дронів.

Два безпілотника, що були передані українським військовим, отримали назву Magyla-1 і Magyla-2 на честь давньої литовської богині смерті.

Ці дрони виконують розвідувальні місії з виявлення розташування техніки та особового складу окупаційних військ РФ.

Андрюс Тапінас розповів, що на околицях Врубівки та Лоскутівки на Луганщині, завдяки цим дронам була зафіксована ворожа техніка. Зокрема, виявлено танки різних типів та бронетранспортери й інші бойові машини.

Завдяки переданої інформації та точним координата переданих безпілотником, українська артилерія завдала удари по скупченню сил та засобів противника.

Про, що засвідчив густий чорний дим, який зафіксував безпілотник на зворотньому шляху.

Нагадуємо, що перед збором коштів на Bayraktar TB2 литовці придбали в Естонії для Збройних Сил України, два розвідувальні безпілотні літальні апарати EOS C VTOL вертикального зльоту.

Розпізнавальні знаки для безпілотників "EOS C VTOL" України

У червні стало відомо про покупку ще чотирьох безпілотників естонського виробництва за 660,000 євро. На шість безпілотників витратили 990,000 євро, тобто, вартість одного становить 165,000 євро. Їх назвали MAGYLA (“МАГІЛА”) на честь давньої литовської богині смерті.

Безпілотник "EOS C VTOL" від компанії Threod Systems

Безпілотники EOS C VTOL (ELECTRIC HIGH PERFORMANCE VTOL MINI-UAV) розроблені естонською компанією Threod Systems, яка займається безпілотними авіаційними системами, які включають безпілотні літальні апарати як з нерухомим крилом, так і з вертикальним зльотом і посадкою.

EOS C – це високопродуктивний електричний БПЛА вертикального зльоту та посадки з гарними льотними характеристиками. Камера безпілотника може детально фіксувати техніку противника на відстані 15 кілометрів.

Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Військова допомога Європа Литва Луганщина Світ Україна