fbpx
Бійці «Закарпатської бригади» вполювали російський дрон «Орлан-10»

Бійці «Закарпатської бригади» вполювали російський дрон «Орлан-10»

128 оГШБр БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Україна

Сили оборони збили російський розвідувальний безпілотник «Орлан-10».

Про це інформує Мілітарний.

У 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді Збройних Сил України повідомили, що напередодні бійці підрозділу збили ворожий дрон.

Безпілотник «Орлан-10» коригував вогонь російської артилерії.

За його допомогою ворог обстрілював не тільки позиції українських військових, а й мирні села за лінією фронту.

Повідомлено, що ворожий безпілотник оснащений відеокамерами з кутом огляду 360 градусів та може підніматися на висоту до 5 км. Але зазвичай ці апарти діють нижче – на висотах близько 2 км.

«Орлан-10» – це дрон середнього радіуса дії, його використовують на відстанях до 120 км від пункту управління, але в автономному режимі він може відлітати на відстань 600 км.

Час перебування у повітрі – до 18 годин, швидкість польоту – 90-150 км на годину. Його вага 14 кг, запуск здійснюється зі спеціальної катапульти.

За допомогою цього літального апарату росіяни не тільки коригують артилерійський вогонь, але проводять радіорозвідку та глушать мобільний зв’язок.

“Цей конкретний «Орлан-10» своє відлітав – зумів долетіти тільки до позицій 128 бригади, а далі «раптово впав і розбився»”, – повідомили у «Закарпатській бригаді».

Днями у ході бойового зіткнення із російськими окупаційними військами штурмовики 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ ліквідували спостережний пункт росгвардії з Дагестана знищивши техніку та захопи документи одного з окупантів.

Свій спостережний пункт російські нацгвардійці облаштувався в лісопосадці.

128 оГШБр БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Україна