fbpx
Білорусь починає спільні навчання повітряних сил та сил протиповітряної оборони

Білорусь починає спільні навчання повітряних сил та сил протиповітряної оборони

Авіація Білорусь ВПС Білорусі Навчання ППО та ПРО Росія Сусіди

Спільні навчання повітряних сил з силами протиповітряної оборони пройдуть з 9 по 25 серпня на полігонах в Білорусі та Росії.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Білорусі.

Зазначають, що ці навчання з бойовими стрільбами пройдуть згідно з “планом підготовки ПС та ППО за призначенням у 2021/2022 роках”.

Спочатку з 9 по 11 серпня маневри пройдуть у Білорусі, а з 22 по 25 серпня – на російському полігоні “Ашулук” 185-го центру бойової підготовки та бойового застосування Повітряно-космічних сил РФ.

Полігон "Ашулук" Астраханська область РФ Джерело: liveuamap

Передислокація на полігон “Ашулук” відбуватиметься залізничними та повітряними ешелонами.

Також у Міноборони Білорусі повідомили, що до навчань залучають особовий склад, озброєння, військову та спеціальну техніку від авіаційних військових частин, військ протиповітряної оборони та радіотехнічних військ, а також бойові розрахунки закладів освіти “Військової академії Республіки Білорусь”.

МіГ-29 ВПС Білорусі

Основна мета: “підвищення злагодженості з’єднань та військових частин під час виконання завдань за призначенням”.

Нагадаємо, в Білорусі регулярно продовжують військові навчання, які проходять на території країни. Моніторингова група “Беларускі Гаюн” повідомляє про терміни військових маневрів. Напередодні ряд навчань продовжили до 13 серпня.

Мапа проведення військових навчань в Білорусі. Джерело: Беларускі Гаюн

При цьому моніторингова група фіксує активність військової авіації на аеродромах Білорусі. Серед іншого повідомляли про спільну роботу білоруської авіації з російським ДРЛВ А-50.

У повідомленнях “Беларускі Гаюн” зазначається, що попри маневри та навчання білоруська армія не готова до наступальних операцій через відсутність реального бойового досвіду, але покращує свої навички для оборони.

Авіація Білорусь ВПС Білорусі Навчання ППО та ПРО Росія Сусіди