fbpx
Білорусь постачає зброю Російській Федерації, – прем’єр-міністр Білорусі

Білорусь постачає зброю Російській Федерації, – прем’єр-міністр Білорусі

Білорусь Війна з Росією Росія Сусіди

Прем’єр-міністр Білорусі повідомив, країна активно співпрацює з Російською Федерацією в оборонній галузі та активно продає їй зброю.

Про це Роман Головченко заявив білоруським медіа, пише “Радіо Свобода Білорусь”.

Головченко повідомив, що продукція ВПК Білорусі має попит не тільки в середині країни, а й “для потреб Російської Федерації”.

Роман Головченко очолював Державний військово-промисловий комітет Білорусі у 2018-2020 роках. Він підкреслив, що через санкції є багато проблем з експортом, також є проблеми з імпортом.

Роман Головченко, прем'єр-міністр Білорусі Фото з відкритих джерел

Дуже масштабні обмеження на імпорт. Не секрет, що ми використовували західні компоненти. Але військово-промисловий комплекс Білорусі не перший рік знаходиться під санкціями“, – сказав він.

Він підкреслив, що аби виправити ситуацію виробники білоруського озброєння “зайнялися імпортозаміщенням та зміцнили зв’язки з російськими виробниками”.

І, звичайно, зараз зброя має великий попит не тільки для внутрішніх потреб республіки (Білорусь, – ред.), але й для Російської Федерації. У нас є спільні програми. Зараз ми інтенсивно працюємо над покращенням того, що було, проводимо науково-дослідні роботи, в тому числі з урахуванням досвіду подій в Україні. Тому зараз дуже відповідальний і динамічний період для білоруської оборони“, – сказав він.

Нагадаємо, Міністерство оборони Білорусі повідомило, що у війську почали черговий етап перевірки сил реагування.

Білорусь Війна з Росією Росія Сусіди