fbpx
Біля великого румунського міста Браїла впав російський дрон-камікадзе

Біля великого румунського міста Браїла впав російський дрон-камікадзе

Авіаінциденти БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Румунія Сусіди Україна

Уламки російського дрона, схожі на Shahed (Герань-2), знайшли за 8 кілометрів від великого румунського міста Браїла, яке розташоване більш як за 20 кілометрів від українського кордону.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Румунії.

«Міністерство національної оборони розслідує інцидент разом зі спеціалізованими структурами системи національної оборони, громадського порядку та національної безпеки 29 березня 2024 року відповідно до конкретних оперативних процедур», — ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що уламки дрона знайшли на сільськогосподарському угідді на одному з островів на річці Дунай.

Влада отримала повідомлення про падіння дрона увечері 28 березня близько 21:45. Після цього територію оперативно оточили правоохоронці. Свідки кажуть, що при падінні безпілотника було чути гучний вибух.

У наслідок детонації безпілотника утворилася вирва діаметром 4 метри.

У грудні 2023 року «Мілітарний» повідомляв, що російський безпілотник упав на території Румунії.

Тоді літаки F-16 ПС Румунії з 86-ї авіабази «Фетешть» і літаки Eurofighter Typhoon ПС Німеччини з 57-ї авіабази «Міхаїл Когелнічану» здійснювали спостереження за національним повітряним простором.

Радар спостереження збройних сил Румунії виявив потенційне несанкціоноване порушення національного повітряного простору, зафіксувавши сигнал малої висоти на одному з маршрутів, що веде до комуни Грінду регіону Тулча.

На основі цієї інформації, змішані групи Міністерства національної оборони та Міністерства внутрішніх справ виїхали в цей район і вранці повідомили, що внаслідок падіння безпілотника утворилася вирва завглибшки 1,5 метра.

Така сама ситуація сталася 12 жовтня 2023 року. Тоді під час російських атак української інфраструктури один із баражуючих боєприпасів Росії вдарив по румунській території.

Як повідомляється на сайті Міноборони Румунії, близько 5:00 ранку польові групи повідомили про виявлення вирви від дрона приблизно за 3 кілометри на захід від села Плауру.

Авіаінциденти БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Румунія Сусіди Україна