fbpx
Бойовики дистанційно мінують підступи до Майорська

Бойовики дистанційно мінують підступи до Майорська

Війна на Донбасі Донбас Розмінування Російська агресія Україна

Бойовики російсько-окупаційних військ дистанційно мінують підступи до Майорська, що неподалік окупованої Горлівки.

Про це повідомила пресслужба Операції об’єднаних сил.

Мінування незаконними збройними формуваннями було проведено за допомогою РПГ з використанням мін ПОМ-2, що заборонені Женевською конвенцією.

Українською стороною СЦКК було проведено верифікацію мінування та за допомогою встановленого координаційного механізму поінформовано СММ ОБСЄ.

…о 20 годині 20 хвилин 30 травня найманці РФ здійснили дистанційне мінування околиці населеного пункту Майорське зі сторони населеного пункту шахти 6,7, який знаходиться на тимчасово окупованій території населеного пункту Горлівка, – повідомили у пресслужбі.

Окупаційні сили Росії постійно проводять мінування перед українськими позиціями використовуючи міни даного типу.

Визначення запуску контейнеру з міною ПОМ-2

Для прикладу у жовтні 2020 року у вечірній час ворог здійснив дистанційне мінування перед українськими позиціями неподалік населеного пункту Водяне, застосувавши ручний протитанковий гранатомет, пристосований для використання мін ПОМ-2.

ПОМ-2 – радянська протипіхотна осколкова міна натяжної дії. Призначена для установки засобами дистанційного мінування і виведення з ладу живої сили противника.

Фотоприклад: Міна ПОМ-2

У той момент, коли людина, зачепившись ногою, зачепить один з датчиків цілі (тонкі обривні дроти), відбувається підрив міни.

В Україні таких мін немає, оскільки країна ратифікувала Оттавську конвенцію, що забороняє таке озброєння і такі міни можуть бути на Донбасі тільки з Росії.

Встановлена міна ПОМ-2

Мінування російські збройні формування здійснюють за допомогою перехідного контейнера для запуску з РПГ-7.

Подібний вид мінування фіксувався раніше й інших напрямках.

Війна на Донбасі Донбас Розмінування Російська агресія Україна