fbpx
Бразилія придбає ізраїльські САУ ATMOS

Бразилія придбає ізраїльські САУ ATMOS

Elbit Systems Артилерія Бразилія Закупівлі САУ САУ ATMOS Світ

Армія Бразилії обрала ізраїльську колісну САУ ATMOS переможцем тендера на закупівлю нових артилерійських систем калібру 155 мм.

Про це рішення оголосили у понеділок, 29 квітня.

Конкурентами САУ ATMOS у цьому міжнародному тендері були французька артустановка CAESAR, словацька Zuzana 2 і китайська самохідна гаубиця SH-15.

Бразильські військові планують отримати загалом 36 установок ATMOS на колісному шасі. Умови тендера передбачають, що САУ постачатимуть протягом восьми років.

Попередньо відомо, що артилерійська система базуватиметься на шасі Tatra 815-7 з колісною формулою 6X6 та броньованою кабіною.

Нові ізраїльські САУ розширять можливості артилерійських частин бразильської армії.

ATMOS

САУ ATMOS — це 155-міліметрова самохідна гаубиця, розроблена і виготовлена ізраїльською компанією Soltam Systems, яка є частиною Elbit Systems.

Гаубицю можна встановлювати на шасі вантажівок 6×6 або 8х8. САУ використовує стволи завдовжки 39, 45 та 52 калібрів.

ATMOS може використовувати весь асортимент 155-мм снарядів НАТО. Заявлена максимальна дальність стрільби — 30 км звичайними боєприпасами, 41 км – активно-реактивними. Скорострільність – 4–9 пострілів за хвилину. САУ має бортовий комп’ютер, радар вимірювання початкової швидкості снаряда, інерційну та супутникову систему навігації.

Гаубицю розробляли на експорт. Перший зразок представили ще в 1999 році. Відтоді вона бере участь у тендерах різних армій світу та закуповується низкою країн.

Зокрема, у серпні торік перші САУ були відправлені до Данії.

Також Колумбія придбає 18 колісних 155-мм гаубиць ATMOS в ізраїльської оборонної компанії Elbit Systems.

Elbit Systems Артилерія Бразилія Закупівлі САУ САУ ATMOS Світ