fbpx
Бригада ім. Івана Богуна показала стрільби з САУ «Богдана»

Бригада ім. Івана Богуна показала стрільби з САУ «Богдана»

Артилерія Війна з Росією ЗСУ ОПК САУ САУ Богдана Україна

Українські військові показали стрільби з дослідного зразка української колісної самохідної гаубиці «Богдана».

Фото артилерійської системи опублікувала 1 Окрема бригада спеціального призначення ім. Івана Богуна Збройних Сил України.

Українська гаубиця на колісному шасі стріляє снарядами калібру 155-мм.

“Сильна жінка з мужністю та рішучістю долає ворогів, її ім’я Богдана. Вона нищить ворогів за підтримки мужніх чоловіків, які про неї дбають!”, – написали у повідомленні військової частини.

На опублікованих фото зафіксована робота бойової обслуги української експериментальної гаубиці, процес прицілювання, а також заряджання з подальшим пострілом. Артилерійську установку використовують для ураження позицій російських окупантів.

Нагадаємо, що українські військові для ударів по на той час захопленому росіянами острові Зміїний у Чорному морі, зокрема використовували дослідний зразок «Богдани», яка виконана на шасі КрАЗ-63221.

Вогонь української артилерії корегував, зокрема, багатоцільовий безпілотник Bayraktar TB2.

На початку травня стало відомо, що українська колісна самохідна гаубиця «Богдана» калібру 155-мм знищує ворогів. Вітчизняна самохідна гаубиця застосовувалася для знищення військової техніки, позицій та особового складу російських окупаційних військ.

«Богдана» – перша гаубиця у так званому «натівському» калібрі 155 мм, яка була розроблена фахівцями українського оборонно-промислового комплексу.

За заявами розробника колісної самохідної гаубиці, дальність пострілу звичайним снарядом становить до 40 км.

«Богдана» була вперше продемонстрована у липні 2018 року. Після проведення всіх необхідних державних випробувань та прийняття «Богдани» на озброєння очікувалося розгортання її серійного виробництва.

Планувалося, що на «Богдані» буде встановлено повноцінну цифрову систему керування вогнем та автомат заряджання.

Артилерія Війна з Росією ЗСУ ОПК САУ САУ Богдана Україна