fbpx
Британія отримала вертольоти Apache Guardian

Британія отримала вертольоти Apache Guardian

AH-64 Авіація Велика Британія Гелікоптери Європа Закупівлі Світ

Військові Великої Британії отримали першу партію ударних вертольотів AH-64E «Apache Guardian» у шостій версії.

Про це повідомляє пресцентр Командування Сухопутних військ Великої Британії.

Сучасні вертольоти AH-64E у шостій версії були замовлені в США для заміни WAH-64 Mk.1 (WAH-64D Block I), термін служби яких закінчується у 2024 році.

Як заявлено, AH-64E дозволять Великій Британії зберегти бойовий потенціал парку ударних вертольотів протягом десятиліть завдяки розширеним цифровим можливостям.

Як очікується, польоти вертольотів у Великій Британії почнуться в липні 2021 року.

Спочатку будуть виконані випробувальні польоти, після чого тести будуть спрямовані на розробку методики навчання для переходу екіпажів з версії WAH-64 Mk.1 на AH-64E.

Потім почнеться підготовка застосування вертольотів особового складу 3-го полку армійської авіації (3 Regiment Army Air Corps), який увійшов до складу сформованої у квітні 1-ї бригади армійської авіації.

Британські AH-64E

В серпні 2015 року Держдепартамент США схвалив потенційну поставку Великої Британії в рамках програми «Іноземні військові продажі» послуг з модернізації 50 ударних вертольотів WAH-64 Mk.1 до версії AH-64E «Apache Guardian», а також пов’язаних з контрактом обладнання, запчастин і послуг загальною вартістю до 3 млрд доларів.

У липні 2016 року Британія оголосила про укладення угоди вартістю 2,3 млрд доларів на поставку 50 ударних вертольотів у варіанті AH-64E.

AH-64E «Apache Guardian» v.6 Великої Британії. Листопад 2020. Фото: МО В.Британії

Для зниження витрат модернізація вертольотів до варіанту AH-64E буде проведена в США.

Крім того, МО Британії заощадить кошти за рахунок перенесення ряду систем з наявних вертольотів на нові, включаючи модернізовану систему виявлення і цілевказання / систему нічного бачення M-TADS / PNVS і РЛС «Longbow».

В травні 2017 року Міноборони США уклало з компанією Boeing угоду вартістю 488,076 млн доларів на відновлення і модернізацію перших 38 вертольотів WAH-64D ВС Великобританії до версії AH-64E «Apache Guardian», поставку трьох тренажерів і пов’язаних запчастин.

Поставка ще 12 вертольотів буде здійснюватися в рамках оголошеного Boeing 26 грудня 2019 роки контракту на модернізацію 47 AH-64E для трьох замовників (Великої Британії, ОАЕ і Нідерландів).

Підписання контрактів на поставку всіх 50 вертольотів, модернізованих до версії AH-64E, Міноборони Британії підтвердило після укладення з Boeing в березні 2020 року угоди на їх обслуговування.

AH-64 Авіація Велика Британія Гелікоптери Європа Закупівлі Світ