fbpx
Британія планує збільшити об’єми допомоги Україні у 2024 році

Британія планує збільшити об’єми допомоги Україні у 2024 році

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Світ Україна

Міністерство оборони Сполученого Королівства обіцяє збільшити об’єми допомоги для України у 2024 році.

Про це повідомляє видання Укрінформ.

Відповідну заяву зробив держсекретар з питань оборони Сполученого Королівства, Грант Шаппс. Він зазначив важливість фінансової та військової допомоги Україні у 2024 році для протистояння агресії Росії.

У 2024 році об’єм допомоги буде збільшений, так само буде збільшена кількість військовослужбовців які зможуть проходити навчання з військової підготовки відомої як, операція “Interflex”.

До тренувань українських військових також приєднається і Румунія, що дозволить збільшити загальну кількість підготовленого особового складу.

Також ми будемо збільшувати наші зусилля з підготовки сухопутних сил – Румунія приєднається як одинадцятий учасник нашої операції Interflex. І тому минулого місяця я оголосив про великий новий пакет підтримки для України вартістю понад 100 мільйонів фунтів – розповів Грант Шаппс, держсекретар з питань оборони Сполученого Королівства.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення РФ на Україну, уряд Сполученого Королівства виділив 4.6 мільярди фунтів стерлінгів для підтримки Збройних Сил України. Додатково міністерство оборони забезпечить Україні передачу систем протиповітряної оборони, мостове обладнання, а також системи розмінування.

Всього в рамках операції Interflex, Британії вдалося підготувати 30 тисяч українських військовослужбовців, починаючи з червня 2022 року по листопад 2023 року.

Для підтримки учасників цієї глобальної програми, відділ закупівель міністерства оборони закупив все необхідне обладнання для їх комплектації та проведення навчань з підвищення їх здатності ведення боїв. Крім того, був створений додатковий напрямок для проведення медичних курсів.

Крім того, міністерство оборони виділили додатковий пакет допомоги, в який входить:

  • 82 000+ касок;
  • 25 000+ комплектів зимового одягу;
  • 10 000+ комплектів бронежилетів;
  • 70 000+ сухпайків.

Як зазначають, це наймасштабніші навчання іноземних військ на території Сполученого Королівства після другої світової війни.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, британські фермери пожертвували понад 35 позашляховиків на потреби Збройним Силам України. Серед машин були такі моделі, як: Mitsubishi L200, Toyota Hilux, Nissan X-Trail, Land Rover Defender та інші.

За словами Максима Козицького, транспорт передали Повітряному командуванню “Захід” Повітряних Сил ЗС України, 24 ОМБр імені короля Данила, 125 окремій бригаді територіальної оборони Збройних сил України, 150 ОБр ТрО та іншим формуванням.

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Світ Україна