fbpx
Британське Міноборони показало відео випробувань лазерної системи ППО DragonFire

Британське Міноборони показало відео випробувань лазерної системи ППО DragonFire

MDBA Велика Британія Європа Компанія Leonardo Лазерна зброя ОПК ППО та ПРО

Британське Міноборони вперше показало відео випробування лазерної системи протиповітряної оборони DragonFire.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

Дальність дії DragonFire засекречена, однак повідомляється, що вона може уражати будь-яку ціль в зоні прямої видимості.

Новітня лазерна зброя має високу точність: може поцілити монету на відстані кілометра.

Розробники повідомляють, що комплексу потрібно 10 секунд для знищення цілі типу квадрокоптера.

Величезним плюсом є низька ціна експлуатації, за даними британського Міноборони, вартість пострілу доходить до 10 фунтів (близько 496 гривень).

Програму зі створення лазера DragonFire очолює Лабораторія оборонної науки і технологій (Dstl) від імені Міністерства оборони Великої Британії, яка співпрацює зі своїми промисловими партнерами — компаніями MBDA, Leonardo і QinetiQ.

Лазерна зброє є результатом спільних інвестицій розміром 100 мільйонів фунтів стерлінгів з боку Міністерства оборони і національної промисловості.

Випробування продемонстрували здатність уражати повітряні цілі на відповідних дальностях, і є важливим кроком на шляху до взяття цієї технології на озброєння.

Як армія, так і Королівський флот розглядають можливість використання цієї технології як частини своїх систем протиповітряної оборони.

«Інвестиції з промисловими партнерами в передові технології, як-от DragonFire, мають вирішальне значення у світі, де панує жорстка конкуренція, допомагаючи нам зберігати перевагу в бою і гарантувати безпеку нації», — сказав британський міністр оборони Грант Шаппс.

Про перші випробування системи, які відбувалися на полігоні Hebrides Range, «Мілітарний» повідомляв 19 січня.

Розробка системи розпочалася у 2018 році під орудою провідних британських компаній, як-от MBDA UK, Leonardo UK та QinetiQ Group.

Найбільшу зацікавленість у придбанні комплексу цього типу проявляє Королівський флот. Це пов’язано з тим, що система поліпшить здатність знищувати повітряні цілі у зоні прямої видимості, а її вартість буде в рази меншою за пуск однієї керованої ракети.

MDBA Велика Британія Європа Компанія Leonardo Лазерна зброя ОПК ППО та ПРО