fbpx
Британський винищувач F-35 впав у Середземне море

Британський винищувач F-35 впав у Середземне море

F-35 Авіаінциденти Авіація Велика Британія Винищувач Європа Королівський ВМФ Великої Британії Морська авіація Світ Середземне море Флот

Британський палубний винищувач F-35В впав під час планових польотів над Середземним морем.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що багатоцільовий винищувач п’ятого покоління F-35 впав у Середземне море під час планових польотів.

Пілот катапультувався та благополучно повернувся на борт авіаносця Королівського флоту HMS Queen Elizabeth.

Інцидент стався, 17 листопада, над міжнародними водами, жодні інші літаки не постраждали.

Міністр оборони Бен Уоллес сказав, що літак упав невдовзі після зльоту, пише ВВС

“Ми раді, що пілот у цілості та безпеці і повернувся на борт”, – сказав міністр.

Уоллес додав, що експлуатаційні та навчальні польоти на борту авіаносця HMS Queen Elizabeth продовжуються, незважаючи на інцидент.

На британському авіаносці вісім винищувачів F-35B Великої Британії та 10 літаків морської піхоти США. За останні півроку вони здійснили близько 2000 зльотів і посадок на борт HMS Queen Elizabeth без серйозних інцидентів.

Американський багатоцільовий винищувач п’ятого покоління F-35 Lightning II, розроблений американською фірмою Lockheed Martin Aeronautics Company. Виготовляється у трьох варіантах — F-35A — звичайний, F-35B — з укороченим зльотом і вертикальною посадкою та F-35C — палубний (короткий зліт за допомогою катапульти та посадка з використанням аерофінішера).

У серпні, морський патрульний літак Poseidon Королівських Повітряних сил Великої Британії вперше відстріляв торпедою Mark 54.

Скидання торпеди Mark 54 з патрульного літака Poseidon Королівських ПС Великої Британії

Літак скинув навчальний варіант легкої торпеди Mark 54, імітуючи атаку на підводний човен, під час тренувального польоту проведеного над Морей-Фертом. Окрім п’яти торпед Mark 54 у відсіку для озброєння, Poseidon може нести протикорабельні ракети Harpoon та до 129 гідроакустичних буїв.

F-35 Авіаінциденти Авіація Велика Британія Винищувач Європа Королівський ВМФ Великої Британії Морська авіація Світ Середземне море Флот