fbpx
Британці показали як готують наших армійців тактичній медицині

Британці показали як готують наших армійців тактичній медицині

Велика Британія Європа Ісландія Медицина Нідерланди Світ Тактична медицина Україна

Військовослужбовці Збройних сил України пройшли інтенсивний п’ятитижневий курс з тактичної медицини у Сполученому Королівстві. 

Про це повідомили “Мілітарному” представники посольства Сполученого Королівства в Україні.

Навчання були проведені спільно з британськими Сухопутними військами, Королівськими ПС, армією Нідерландів та пожежно-рятувальною службою Ісландії.

Головна мета курсу — навчити стандартів допомоги усіх слухачів, незалежно від їхнього рівня – від абсолютних новачків до досвідчених медиків.

Сам же курс зазнав чисельних змін, щоб адаптуватися до загроз, з якими українські військові зіткнуться на полі бою.

Тепер навчання включає вивчення нової окопної системи, евакуацію поранених із забудови, а також лікування осколкових поранень.

Наприкінці інтенсивного п’ятитижневого курсу, українські військовослужбовці пройдуть дводенне оцінювання.

Інструктори Британської армії разом із партнерами з Нідерландів та Ісландії навчали українських військових різним темам: сортуванню поранених, клінічним і психіатричним сценаріям, аби вони могли рятувати життя на полі бою.

Для кращого засвоєння матеріалу, були залучені висококваліфіковані перекладачі, які допомогли зрозуміти складну медичну термінологію

“Це внесок Ісландії у те, щоб допомогти українцям стати бойовими медиками. Я спеціалізуюся на допомозі на місцях надзвичайних пригод, лікуванні людей поза лікарнями. Ісландія має великий досвід в цьому щодня” – розповів Роберт, парамедик із пожежно-рятувальної служби Рейк’явіка.

Випускники курсу також можуть проконсультуватися з інструкторами у Сполученому Королівстві навіть після того, як повернулися на передову. 

Це підготовка – одне з найкращих завдань, що я коли-небудь виконував у війську. Вона матиме вплив відразу після завершення, і я багато чому навчився в українців” – розповів Казенс, Штаб-сержант.

Велика Британія Європа Ісландія Медицина Нідерланди Світ Тактична медицина Україна