fbpx
Чорноморський флот Росії поповниться двома гідрографами

Чорноморський флот Росії поповниться двома гідрографами

ВМФ Росії Крим Суднобудування Флот Чорне море Чорноморський флот

Два нових великих гідрографічних катерів «Владимир Козицкий» і «Борис Слободник», побудовані для Чорноморського флоту Росії, пройшли весь комплекс державних випробувань.

Про це повідомляє Міноборони Росії.

Найближчим часом, після підписання Державною приймальною комісією Росії актів про приймання, наказом головнокомандувача ВМФ Росії катери будуть зараховані до складу Чорноморського флоту.

В ході виконання програми випробувань екіпажі катерів спільно з представниками заводської здавальної команди провели повну перевірку функціонування систем життєзабезпечення і бортового обладнання суден.

Зокрема, були проведені маневрові й швидкісні випробування, перевірена робота всіх агрегатів, систем, вузлів, навігаційних і радіотехнічних засобів катерів.

Проєкт ВГК 23040Г

В середині грудня 2019 року «Владимир Козицкий» і «Борис Слободник», побудовані на підприємстві «Нижегородский теплоход», прибули до окупованого українського Севастополя і Новоросійська для проведення випробувань.

Для довідки: «Владимир Козицкий» і «Борис Слободник» – третій і четвертий ВГК проєкту 23040Г, закладені в травні 2018 року. Два перших катери, побудованих за даним проєктом, вже несуть службу на Балтійському флоті.

Гідрографічні катери даного проєкту зі швидкістю повного ходу до 13 вузлів спроєктовані відповідно до технічних вимог Головного командування ВМФ Росії.

Катери призначені для високоточного знімання рельєфу дна й обстеження навігаційних небезпек на глибинах до 400 м, знімання рельєфу дна однопроменевим ехолотом на глибинах до 2 тис. М.

ВКГ «Владимир Козицкий». Фото: ЗМІ РФ

Також ВГК здатні доставляти особовий склад, проводити рятувальні й пошукові операції, лоцманські проводки підводних човнів і великотоннажних кораблів.

Катери мають високу енергооснащеністю, що дозволяє їм працювати на зовнішніх рейдах, а також з віддаленням від місць базування до 50 миль, повідомляє пресслужба Південного військового округу РФ.

ВМФ Росії Крим Суднобудування Флот Чорне море Чорноморський флот