fbpx
Данія обрала комплекс Skyranger 30 для армійської ППО малої дальності

Данія обрала комплекс Skyranger 30 для армійської ППО малої дальності

Данія Європа ППО та ПРО Світ

Данія обрала комплекс протиповітряної оборони малої дальності для сухопутних військ.

Цією системою став зенітний ракетно-гарматний комплекс Skyranger 30 від німецької компанії Rheinmetall, який встановлять на шасі БТР Piranha V.

Комплекс може боротися з літаками, гелікоптерами та безпілотниками.

Під час вибору цього типу озброєння Данія врахувала останній досвід російсько-української війни.

Таке рішення ухвалювало Управління матеріально-технічного забезпечення міноборони Данії у співпраці з командуванням збройних сил, включаючи фахівців з Данського артилерійського полку.

Зенітна ракетно-гарматна система Skyranger 30 складається з високошвидкісної 30-мм зенітної гармати, двох зенітних ракет та системи управління вогнем. Ці три елементи інтегровані в броньовану башту (бойовий модуль), яка може встановлюватися на колісні броньовані машини 6×6 та 8×8 і гусеничне шасі.

Для армії Данії Skyranger 30 повинні встановлюватися на бронетранспортери Piranha V, оскільки ця бронемашина стандартна в данській армії та відповідає вимогам щодо мобільності та захищеності.

Точний дизайн модулів Skyranger для Данії ще не визначили. Зенітну ракету, яка буде включена в систему, також оберуть згодом.

Система протиповітряної оборони малої дальності також повинна включати радари виявлення, центри управління вогнем і системи зв’язку. Данська компанія Terma відповідатиме за інтеграцію всіх згаданих елементів в інтегровану систему протиповітряної оборони та доставку її в данську армію.

Skyranger 30

Для виявлення малорозмірних повітряних цілей на Skyranger 30 застосовується радіолокатор AESA (AMMR) S-діапазону з п’яти пласких антен, що інтегровані по периметру бойового модуля для забезпечення охоплення спостереження у 360° навколишнього повітряного простору на дальність близько 20 км.

Також, за бажанням замовника, зенітну систему можна оснастити РЛС супроводу цілей, що працює у X-діапазоні.

Окрім того, для додаткових можливостей виявлення та ідентифікації цілей Skyranger 30 використовує відеокамеру, охолоджуваний тепловізор і два лазерні далекоміри.

Данія Європа ППО та ПРО Світ