fbpx
Десантники 79-ї бригади відбили черговий штурм Новомихайлівки

Десантники 79-ї бригади відбили черговий штурм Новомихайлівки

79 бригада ДШВ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донбас Україна

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади показали чергове відбиття невдалого штурму Новомихайлівки росіянами.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби бригади.

«Ворог платить високу ціну за кожен штурм позицій Таврійських десантників поблизу Новомихайлівки. Земля горить під окупантом. І горітиме далі, бо тут працює 79-та», — йдеться в повідомленні.

Ворожа техніка спершу підірвалася на мінах, решту добила протитанкова обслуга й дрони зі «скидами».

Серед знищеної техніки танки — бойові машини піхоти, зокрема й БМП-1АМ «Басурманин» та ерзац-бронетранспортери на базі гусеничного тягача МТ-ЛБ.

Десантники 79-ї бригади постійно відбивають жорстокі ворожі штурми Новомихайлівки, що на Донеччині.

Нещодавно, 23 березня, «Мілітарний» розповідав про чергову невдалу спробу штурму цього населеного пункту. Тоді воїни 79-ї бригади знищили російських штурмовиків за допомогою дронів та артилерії.

Раніше, 11 березня, повідомлялося про відео від 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

На перших секундах можна побачити роботу української артилерії по колоні росіян та ураження БМП, яка після цього яскраво запалала.

Позаду знищеної бойової машини піхоти був гусеничний тягач МТ-ЛБ з «мангалом», який використовують як бронетранспортер, але на кадрах видно, що він не рухався.

Новомихайлівка розташована приблизно за 12 кілометрів на південь від Мар’їнки, яку російські війська намагалися захопити з 2014 року.

Окупанти посилили ці штурми від початку жовтня 2023 року, нині вони контролюють місце, де пролягала Марʼїнка, бо самого населеного пункту вже фактично не існує.

79 бригада ДШВ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донбас Україна