fbpx
Для переобладнання обіцяних Україні M1117 знадобиться ще 18 місяців

Для переобладнання обіцяних Україні M1117 знадобиться ще 18 місяців

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога США Україна

Для переобладнання обіцяних Україні 250 американських бронемашин M1117 знадобиться ще 18 місяців.

Про це повідомив Colby Badhwar у своєму Twitter.

У опублікованих документах йдеться, що враховуючи нагальну потребу в підтримці Збройних сил України бронетехнікою, американські посадовці очікують швидшого завершення процесу підготовки бронемашин.

Помічнику Міністра оборони США з питань закупівель, логістики та технологій було доручено провести брифінг для оборонних комітетів Конгресу США не пізніше 15 грудня 2023 року щодо можливостей прискорення постачання M1117.

Під час брифінгу будуть розглянуті можливості прискорення, включаючи максимізацію існуючого потенціалу оборонно-промислової бази.

Також буде розглянуто застосування підходів до прискореного укладання контрактів відповідно до існуючих повноважень.

Нагадаємо, що Сполучені Штати оголосили про надання Україні партії M1117 ще у листопаді 2022 року.

З того часу ведеться підготовка 250 бронетранспортерів до передачі. Вони мають бути переоснащені за кошти USAI, а потім передані за програмою “Надлишкове оборонне майно” (Excess Defense Articles program).

M1117

M1117 Guardian Armored Security Vehicle – це бронемашина, що розроблена та виробляється компанією Textron Marine & Land Systems.

Вона розроблена на основі M706 Commando. Всього компанія виготовила близько 3500 одиниць, вартість однієї машини оцінюється приблизно у 800 тисяч доларів.

Машина оснащена аналогічним до AAV-P7 бойовим модулем, який озброєний гранатометом Mk 19 та кулеметом M2HB Browning, крім того, біля люку стрілця встановлений кулемет M240H.

M1117 має вагу у 13,41 тонн, довжину у 6 метрів, ширину – 2,6 метрів. Висота машини сягає 2,6 метрів.

Екіпаж складається з 3 осіб і одного десантника. Двигун Cummins 6CTA8.3 потужністю 260 кінських сил забезпечує максимальну швидкість до 101 кілометра на годину по автодорогам.

Бронемашина розразрахована на подолання 700 кілометрів при швидкості 64 кілометри на годину.

Бронювання складається з комбінованої модульної броні IBD, вона забезпечує протикульний, протиосколковий та протимінний захист.

Броньові плити корпусу встановлено під кутами, що дозволяє відбивати постріли з ручних протитанкових гранатометів.

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога США Україна