fbpx
Для солдат США розробляється їжа з електрики, повітря та води

Для солдат США розробляється їжа з електрики, повітря та води

DARPA Світ США Харчування

Міністерство оборони США прагне виробляти для військових мікробну їжу з електрики, повітря та води, щоб спростити логістику вантажів.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Агентство перспективних оборонних проєктів США (DARPA).

Замість того, щоб перевозити великі обсяги продуктів харчування, що швидко псуються, для військових потреб і надання гуманітарної допомоги, у США прагнуть створити мобільну систему виробництва продуктів на основі мікробів.

Програма «Ріг достатку» прагне виробляти низку поживних продуктів мікробного походження, які мають приємний смак та забезпечують повноцінне харчування для військових цілей, від військ у суворих умовах до цивільних осіб та військовослужбовців під час гуманітарної допомоги та стихійного лиха.

Нещодавні досягнення в мікробіології, генетичному секвенуванні, біоактивних гібридних матеріалах та електрохімічному синтезі тривуглецевих або більше сполук привели нас до точки, де ми можемо зробити цей сміливий крок», – заявила Моллі Ян, менеджер програми DARPA.

Ілюстрація до новини

У DARPA вказують, що у харчуванні мікробами немає нічого нового.

Люди з’їдають трильйони мікробів щодня, які тіла містять кілограми мікробної біомаси.

Багато компаній вже продемонстрували здатність виробляти продукти мікробного походження – насамперед на основі білка.

Тоді це презентувалося як можливість прогодувати людей із мінімальними витратами та з метою скорочення землекористування внаслідок рослинництва.

Програму «Ріг достатку» планується побудувати на цих комерційних технологіях, але з низкою доробок — створення мікробної їжі має включати не лише білки, а й жири, вуглеводи.

Військові США. Фото з відкритих джерел

Також харчового волокна у вигляді безпечних, смачних харчових продуктів з різним смаком і текстурою.

Результатом програми DARPA має стати переносна система «Ріг достатку». Вона перетворюватиме електрику, повітря та воду у прості молекули. Ці можна використовувати як джерела енергії для перетворення вуглецю, азоту, водню та кисню з повітря та води у більшу кількість мікробів, які виробляють молекули їжі.

DARPA Світ США Харчування