fbpx
До Чорного моря зайшли кораблі НАТО

До Чорного моря зайшли кораблі НАТО

SNMG2 ВМС Італії ВМС Туреччини НАТО Світ Туреччина Фрегати Чорне море

Італійський та турецький фрегати зайшли до Чорного моря.

Про це повідомляє Мілітарний.

Через протоку Босфор у напрямку Чорного моря пройшли кораблі 2-ї постійної військово-морської групи НАТО (Standing NATO Maritime Group 2). Відповідні фото військових кораблів, були оприлюднені турецьким споттером Yörük Işık.

Група кораблів складається з фрегата Virginio Fasan (F 591) класу Bergamini італійських ВМС та турецького фрегата TCG Barbaros (F-244) однойменного класу Barbaros.

2-а постійна військово-морська група НАТО — одна з морських груп швидкого реагування НАТО.

До 1 січня 2005 року була відома, як Постійна військово-морська група Середземномор’я. В 2010-х роках. Складається з 4-х або б-ти есмінців і фрегатів Королівського військово-морського флоту Данії, військово-морських сил Туреччини, військово-морського флоту США, військово-морських сил Італії.

Також до цієї групи періодично приєднуються кораблі військово-морських сил інших країн-членів НАТО, зокрема Німеччини, Греції, Іспані, Португалії і Нідерландір.

Ротація відбувається раз у шість місяців. Командувач постійною групою призначається на строк до одного року. Акваторія групи охоплює. Середземно море та частину Адріатичного. Група упродовж останніх двадцяти років була задіяна у різноманітних операціях та місіях.

Минулого 2020 року, група SNMG2 увійшла до складу учасників українсько-американського навчання Sea Breeze 2020, які були спрямовані на виконання спільних завдань по сприянню безпеки в Чорноморському регіоні.

Кораблі навчань «Sea Breeze 2020» в порту Одеси. Липень 2020. Фото: Думская

Візит відбувся відповідно до Плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

28 червня, в Одесі відбулась урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2021». Темою цьогорічного навчання є проведення міжнародної морської операції з безпеки в кризовому регіоні для підтримання миру та безпеки.

Кораблі-учасники міжнародних навчань Sea Breeze 2020

Sea Breeze — це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до «Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин» між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року.

SNMG2 ВМС Італії ВМС Туреччини НАТО Світ Туреччина Фрегати Чорне море