fbpx
До Естонії прибуло понад 150 одиниць бронетехніки з Британії та Франції

До Естонії прибуло понад 150 одиниць бронетехніки з Британії та Франції

Балтія Велика Британія Естонія Європа Світ Франція

До Естонії прибуло понад 150 одиниць бронетехніки з Великої Британії та Франції для багатонаціонального підрозділу НАТО.

Про це пише ERR.

Багатонаціональна група, що базується у Тапа, візьме участь зокрема і в травневих військових навчаннях «Весняний шторм».

Як ми вже повідомляли Франція відправляє в Естонію свої військових та бронетехніку, що нестимуть службу в складі багатонаціональної групи НАТО.

Французькі танки Leclerc у естонському порту

Разом бронетехнікою французького контингенту доставили і військову техніку з Великої Британії.

Коли ми прибули, у причалу стояло інше судно. Воно мало відійти від порту о 5:15, але покинуло його о 7:00. Це затримало нашу роботу, – сказав естонським журналістам лейтенант, відповідальний за передачу техніки Джонатан Колдер.

Французький танк Leclerc у естонському порту

Загалом прибуло 151 одиниця бронетехніки багатонаціонального контингенту, включаючи 12 танків Leclerc, а також бойові машини Warrior та Scorpion, бронетранспортери FV432 Bulldog.

Окрім бронетехніки до країни доставили ще 32 контейнера зі спорядженням.

В рамках ротації союзного контингенту 300 французьких військових проведуть у Естонії один рік, протягом якого будуть відпрацьовувати взаємодію з британськими, американськими та, звичайно, естонськими військовими.

Сила Естонії сьогодні, з точки зору начальника нашого Генерального штабу Сухопутних сил – це ваша можливість вести бої високої інтенсивності. Ми, Франція, вже більше 20 років залучені в бойові дії в Афганістані, а тепер також в Сухелі та в Сахарі. Це дії проти терористів та бойовиків. А тут, в Естонії ми будемо задіювати танки спільно з естонською армією, яка підготовлена до бойових дій високої інтенсивності, – сказав командир французького контингенту полковник Бруно Денезі.

Бойові дії високої інтенсивності союзники будуть відпрацьовувати спільно зі своїми естонськими колегами в рамках травневих навчань «Весняний шторм».

Британські бойові машини FV101 Scorpion

Наприкінці 2020 року президент Франції Емануль Макрон та колишній прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас підписали амбіційну декларацію про стратегічне партнерство, одним з яких є співпраця саме у сфері оборони.

У 2021 році відзначається сторіччя дипломатичних відносин між країнам і зараз співпраця набирає обертів.

Балтія Велика Британія Естонія Європа Світ Франція