fbpx
До передачі Республіці Корея готується перший патрульний літак P-8A Poseidon

До передачі Республіці Корея готується перший патрульний літак P-8A Poseidon

Boeing P-8 Poseidon Авіація Азія ВМС Південної Кореї Закупівлі Морська авіація Південна Корея (Республіка Корея) Світ Флот

Перший патрульний літак P-8A Poseidon для ВМС Південної Кореї (Республіки Корея) готується до передачі.

Про це інформує Мілітарний.

Американська компанія Boeing повідомила, що перший морський патрульний літак P-8A Poseidon для Військово-морських сил Південної Кореї нещодавно був викочений із ангару для фарбування на заводі корпорації у Сіетлі.

На початку 2018 року уряд Південної Кореї ухвалив рішення про прискорення процесу закупівлі нових базових патрульних літаків через здійснення в КНДР програми будівництва дизель-електричних підводних човнів-носіїв балістичних ракет.

https://twitter.com/BoeingDefense/status/1489388325853184005?s=20&t=an2Ex6zjX9RSoUZi3ZpZHA

У тому ж році Держдепартамент США схвалив попередній продаж Республіці Корея шести літаків Boeing P-8A Poseidon.

Літаки Р-8А повинні доповнити і частково замінити у складі авіації ВМС Південної Кореї американські базові патрульні літаки Lockheed P-3C Orion різних модифікацій.

Очікується, що перший літак буде доставлений до Південної Кореї цього року.

Патрульний протичовновий літак Boeing P-8A призначений для виявлення та знищення підводних човнів противника. Також він може здійснювати розвідку та брати участь в протикорабельних та рятувальних операціях.

Літак був створений на базі цивільного пасажирського літака Boeing 737—800. Військово-морський флот США погодив виробництво літака у серпні 2010 року.

Poseidon може нести до 9 тонн озброєння, для яких передбачено 6 зовнішніх точок підвіски та 5 внутрішніх. На які можуть встановлюватись протикорабельні та крилаті ракети, торпеди, морські міни та авіабомби.

В 2013 році  P-8 Poseidon став на озброєння авіації флоту США, де замінив основний протичовновий літак ВМФ США P-3C, який перебував на озброєнні з 1960- х років.

У травні 2020 року Військово-морський флот Сполучених Штатів отримав 100-й морський патрульний літак Poseidon від компанії Boeing.

Вертоліт Marine Attack Helicopter з контейнером для безпілотника. Жовтень 2021. Фото: Naval News

Нагадуємо, що південнокорейська корпорація Korea Aerospace Industries представила бойовий гелікоптер, який здатен нести та застосовувати безпілотники MUM-T.

Boeing P-8 Poseidon Авіація Азія ВМС Південної Кореї Закупівлі Морська авіація Південна Корея (Республіка Корея) Світ Флот