fbpx
До російської армії завершено поставку 168 БМП-3

До російської армії завершено поставку 168 БМП-3

БМП БМП-3 Бронетехніка Росія Світ Сусіди

Міністерство оборони Росії отримало завершальну партію бойових машин піхоти БМП-3 у рамках дворічного контракту.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на російську державну корпорацію «Ростех».

Нова техніка поповнить технічний парк усіх військових округів Росії.

Публічне акціонерне товариство «Курганский машиностроительный завод» продовжить виконання державної програми озброєнь до 2027 року.

Дворічний контракт було укладено Міністерством оборони РФ з ПАТ «Курганмашзавоод» було укладено 29 квітня 2019 року.

БМП-3. Червень 2020. Фото: ЗМІ РФ

Контракт передбачав поставку 168 бойових машин піхоти БМП-3 (у специфікації 688В-СБ6-2) вартістю 14 мільярдів рублів.

Імовірно, БМП-3, виготовлені за цим контрактом, отримали у 2021 році 70-й гвардійський мотострілецький полк (Шалі, Чечня) 42-ї гвардійської мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу, 7-й окремий гвардійський мотострілецький полк (Калінінград) 11-го армійського корпусу Балтійського флоту, та частини 4-ї гвардійської танкової Кантемирівської дивізії (Наро-Фомінськ, Московська область) 1-ї гвардійської танкової армії Західного військового округу.

Загалом, відповідно до програми Міністерству оборони РФ поставлятимуться бойові машини піхоти третього покоління БМП-3, броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-Л, десантна техніка – БМД-4М та БТР-МДМ.

БМД-4М Збройних сил Росії у 2021 році. Фото: ЗМІ РФ

Крім серійного постачання та сервісного обслуговування видів техніки, підприємство працює над підвищенням тактико-технічних характеристик продукції, розробляються нові бойові машини та машини подвійного призначення з урахуванням сучасних вимог.

У 2022 ПАТ «Курганмашзавоод» планує приступити до освоєння виробництва легкого плаваючого танка «Спрут-СДМ1» для Повітряно-десантних військ Росії. У першому кварталі 2022 року мають завершитися державні випробування цієї бойової машини.

Довідково: Бойова машина піхоти БМП-3М озброєна 100-міліметровою гарматою – пусковою установкою 2А70 з 30-міліметровою автоматичною гарматою 2А72 та 7,62-міліметровим кулеметом ПКТМ.

БМП призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення мобільності, озброєності та захищеності військовослужбовців на полі бою в умовах застосування ядерної зброї та спільних дій із танками у бою.

БМП БМП-3 Бронетехніка Росія Світ Сусіди