fbpx
До Румунії прибула перша партія бронеавтомобілів JLTV

До Румунії прибула перша партія бронеавтомобілів JLTV

Oshkosh Defence Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Європа Закупівлі Румунія Світ Сусіди

Румунія отримала першу партія бронеавтомобілів JLTV американського виробництва.

Про це повідомляє міністерство оборони Румунії у соцмережі.

Техніка призначена для оснащення румунських Сил спеціальних операцій.

Перша партія з 33 легких тактичних броньованих машин JLTV, 9 листопада, прибула морем до одного з портів Румунії.

Після цього розпочався процес розвантаження техніки з корабля і її перевезення автотранспортом до визначеної військової частини.

Згодом відбудеться офіційна церемонія прийняття нових бронеавтомобілів на озброєння румунських ССО.

Загальна кількість замовлених Румунією машин, в рамках двох угод, складає 129 одиниць JLTV (M1278A1 Heavy Gun Carrier) з орієнтовною вартістю у 104 мільйони доларів.

Разом з бронеавтомобілями румунські військові отримають радіокомплекти VRC-104, GPS-приймачі (DAGR), комплекти лебідок; комплекти для буксирування, комплекти шин Run Flat; послуги з технічної допомоги та інші суміжні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

JLTV

Легкий тактичний бронеавтомобіль JLTV був розроблений компанією Oshkosh Defense для заміни армійських позашляховиків HMMWV. Він забезпечує кращий захист, мобільність та більшу вантажопідйомність.

JLTV у варіанті M1278A1 HGC забезпечує посилену вогневу міць і мобільність підрозділів. Бронеавтомобіль оснащений дистанційно керованим бойовим модулем Common Remote Operating Weapon System (CROWS) із кулеметом M2 Browning калібру 12,7-мм або 40-мм автоматичним гранатометом Mk 19.

Варіант HGC JLTV важить понад 10 тонн. Машину оснастили 6,6-літровим дизельним двигуном V8 з турбонаддувом, який забезпечує потужність 350 кінських сил. Автомобіль здатен розвивати максимальну швидкість у 110 км/год і може проїхати до 500 кілометрів без дозаправки.

JLTV армії Словенії з бойовими модулями CROWS, грудень 2022 Фото: Міноборони Словенії

Бронеавтомобіль M1278A1 HGC прийнятий на озброєння армії США і використовується переважно підрозділами сухопутних військ.

Oshkosh Defence Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Європа Закупівлі Румунія Світ Сусіди