fbpx
До ВМС Філіппін надійшли перші зенітні ракети Mistral

До ВМС Філіппін надійшли перші зенітні ракети Mistral

Азія ВМС Філіппін ЗРК ПЗРК «Mistral» ППО та ПРО Світ Філіппіни Флот

ВМС Філіппін отримали перші ракети ЗРК ближнього радіусу дії Mistral 3 французького виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Перші ракети «земля-повітря» ЗРК ближнього радіусу дії Mistral 3 виробництва оборонної компанії MBDA Missile Systems надійшли до ВМС Філіппін.

Зенітні ракети, 8 жовтня 2021 року, були доставлені в міжнародний аеропорт Субік-Бей у Батаані, повідомили на сайті ВМС Філіппін. Ракети Mistral 3 будуть встановлені на фрегати BRP Jose Rizal (FF150) та BRP Antonio Luna (FF151) і будуть одним з основних озброєнь цих бойових кораблів.

Як очікується, Mistral посилять можливості протиповітряної оборони ВМС Філіппін та збільшать можливості фрегатів класу Jose Rizal у морських операціях.

19 березня 2021 року, відбулася офіційна церемонія прийняття в бойовий склад ВМС Філіппін нового ракетного фрегата Antonio Luna (FF 151) класу Jose Rizal. Церемонія проходила на військово-морській базі в Манілі.

ракетний фрегат BRP Antonio Luna (FF151) Фото: PH Navy

Antonio Luna став другим серійним кораблем класу Jose Rizal у складі ВМС країни. Варто нагадати що першим кораблем цього класу став однойменний з проектом ракетний фрегат Jose Rizal (FF 150), що був введений в експлуатацію в липні 2020 року. Ці два нові фрегати були побудовані компанією Hyundai Heavy Industries (HHI) в Південній Кореї.

Mistral 3 – прийнятий на озброєнні ЗС Франції, представляє собою зенітну керовану ракету, оснащену інфрачервоною головкою самонаведення з розширеними можливостями обробки зображень.

Це дозволяє вражати цілі з низькою тепловою сигнатурою на великій відстані, включаючи БПЛА, ракети з турбореактивним двигуном та інші повітряні цілі, забезпечуючи при цьому високу стійкість до засобів протидії.

Зенітні керовані ракети ближнього радіусу дії Mistral перебувають на озброєнні французької армії та експортуються за кордон.

В 2019 році, французька компанія MBDA здійснила успішні випробування зенітної ракети Mistral проти швидкісних човнів. Стрільба здійснювалась з бойового модуля SIMBAD-RC по швидкісному дистанційно керованому човні на відстані у 3 кілометра.

SIMBAD-RC – це зенітний бойовий модуль, що оснащений двома ракетами ближнього радіусу дії Mistral та призначений для встановлення на плавзасоби для захисту від повітряних загроз. Вага бойового модуля складає 500 кг, висота – 1,86 метрів та діаметр місця для посадки – 90 см.

Азія ВМС Філіппін ЗРК ПЗРК «Mistral» ППО та ПРО Світ Філіппіни Флот