fbpx
До вибухів на аеродромі в Новофедорівці причетні ССО та партизани – американські ЗМІ

До вибухів на аеродромі в Новофедорівці причетні ССО та партизани – американські ЗМІ

Авіація Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Крим Рух спротиву ССО ЗСУ Україна

Вибухи в Новофедорівці в окупованому Криму могли статися через дії українських спецпризначенців та партизанів.

Про це пишуть західні ЗМІ з посиланням на власні джерела.

У Washington Post посилаються на анонімного співрозмовника в українському уряді та повідомляють, що вибухи на авіабазі – справа рук бійців Сил спеціальних операцій.

Підкреслюють, що чиновник не розкрив подробиць того, що відбулося. Разом з тим журналісти звертають увагу, що такі дії українських сил знаменують ескалацію війни. Також це демонструє здатність українського війська завдавати ударів в тилу ворога набагато далі, ніж раніше.

Новофедорівка, АР Крим, 9 серпня 2022 Фото з відкритих джерел

Підкреслюють, що ССО беруть участь в активні кампанії з проникнення на контрольовану Росією територію та координують свої дії з місцевим партизанським рухом для здійснення атак на склади окупантів та бази.

The New York Times також посилається на українського високопоставленого військового, який підтверджує, що участь в цій операції брали українські військові та їхні помічники.

Також співрозмовник журналістів зазначив, що для здійснення вибухів використали “пристрій виключно українського виробництва“.

Новофедорівка, АР Крим, 9 серпня 2022 Фото з відкритих джерел

При цьому росіяни стверджують, що вибухи сталися через пожежу на складі боєприпасів. Окупаційна влада Криму повідомляє про одного загиблого.

Журналісти розслідувачі видання “Схеми” Радіо Свобода, опублікували супутникові фото аеродрому, зроблені за кілька годин до вибуху.

На них зафіксовано розташовані на місці літаки.

Невідомий літак на російській авіабазі у Новофедорівці за 4 години до вибухів. 09.08.2022. АР Крим. Фото: Радіо Свобода

Генеральний штаб ЗСУ зранку 10 серпня повідомив про знищення 9-ти ворожих літаків, ймовірно йдеться про втрати внаслідок вибуху на аеродромі.

Нагадаємо, вдень 9 серпня на військовому аеродромі поруч з населеним пунктом Новофедорівка пролунало кілька вибухів. Їх зафіксували місцеві мешканці та відвідувачі пляжу.

Після вибухів продовжилася детонація боєкомплекту, який зберігався на аеродромі.

Авіація Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Крим Рух спротиву ССО ЗСУ Україна