fbpx
“Дорожню карту” для України обговорять у червні на саміті НАТО – Дуда

“Дорожню карту” для України обговорять у червні на саміті НАТО – Дуда

Європа НАТО Польща Світ Україна Україна-НАТО

Президент Польщі запевнив українського колегу в тому, що “дорожню карту” для України обговорять на саміті НАТО у червні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У повідомленні зазначається, що президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що на саміті НАТО 14 червня заплановане обговорення перспектив вступу України в Північноатлантичний альянс.

“На саміті НАТО у червні заплановане обговорення “дорожньої карти” для України з виконання нею кроків для вступу в НАТО”, – заявив Дуда у Варшаві у понеділок, 3 травня, на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

В свою чергу, глава українською держави подякував Дуді “за адвокацію України щодо членства в НАТО”. “Для нас це дуже важливий сигнал. І я вдячнйи за те, що Польща на чолі з президентом Дудою захищає наш суверенітет і нашу територіальну цілісність та не визнає незаконну анексію Криму Росією”, – наголосив Зеленський.

Зеленський також повідомив, що Дуда прийняв запрошення взяти участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Кримська платформа створена владою України для структурування міжнародних зусиль зі звільнення українського півострова.

“Крім того, президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда підписали у Варшаві після завершення двосторонньої зустрічі спільну декларацію про підтримку Варшавою європейських прагнень Києва”, – повідомляє Укрінформ.

Про це під час спільного брифінгу для ЗМІ з главою Української держави повідомив президент Польщі Анджей Дуда.

“Наша сьогоднішня двостороння зустріч завершилася підписанням спільної декларації про європейську перспективу для України, тобто приналежність до ЄС. У цьому питанні Польща весь час безперервно підтримує Україну”, – підкреслив Дуда.

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до свого польського колеги Анджея Дуди, зазначив, що між нашими країнами є деякі історичні питання, але висловив упевненість, що в найближчому майбутньому таких питань не буде, тому що ми один одного прекрасно розуміємо.

“Польща – важливий стратегічний партнер України. Про це останнім часом помітно більше говорять по обидва боки кордону, як політики, так і аналітики. Сьогодні найбільше Польщу хвилює активізація російських військ біля українського кордону”зазначають у Радіо Свобода.

Європа НАТО Польща Світ Україна Україна-НАТО