fbpx
Дрони України атакували оборонний завод у Дзержинську

Дрони України атакували оборонний завод у Дзержинську

Вибухи Війна з Росією Росія

Десятки українських дронів атакували російський оборонний завод ім. Свердлова у Дзержинську.

Удари підтвердили в Генеральному штабі Збройних Сил України.

На заводі виробляються хімічні речовини для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб.

Також, за наявною інформацією, на території заводу зберігалися керовані авіаційні бомби.

«Обʼєкт було атаковано за допомогою кількох десятків ударних безпілотників українського виробництва. Відстань до цілі від державного кордону України складає близько 900 кілометрів», – зазначили в спецслужбах.

Згідно з повідомленнями у російських телеграм-каналах, вибухи в районі заводу імені Свердлова пролунали близько 4 ранку.

«Невдовзі місцева влада заявила про спробу російського ППО відбити атаку дронів-камікадзе. Після вибухів над території обʼєкту зʼявився стовп густого диму», – підкреслили в розвідці.

Там також зауважили, що уражений завод є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних і геофізичних робіт.

Окрім того, він перебуває під санкціями України «за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України».

Продукція заводу ім. Свердлова в Дзержинську

При цьому із 23 червня 2023 року підприємство занесене й до списку санкцій країн Євросоюзу, також воно перебуває під санкціями США, Великої Британії, Японії та Швейцарії.

«Підприємство виготовляє авіабомби, зокрема КАБи, бойові частини протитанкових кумулятивних керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів ППО. Продукція заводу використовується окупаційною армією РФ для здійснення воєнної агресії проти України», – наголосили в розвідці.

Екстракція авіабомби ФАБ-500 з 9-ти поверхового будинку в Харкові, червень 2022. Фото: ДСНС

Нагадаємо, у ніч на 19 жовтня ударні дрони атакували завод мікроелектроніки «Кремний Эл» у Брянську.

Вибухи Війна з Росією Росія