fbpx
ДШВ відпрацювали оборонний бій

ДШВ відпрацювали оборонний бій

Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Навчання Об’єднані зусилля ПТРК «Стугна/Скіф» Україна

На морському узбережжі підрозділи ДШВ відпрацювали комплекс практичних дій з ведення тактичною групою оборонного бою з самобами протиповітряної оборони, танками та артилерією.

Про це повідомляє інформаційна агенція АрміяInform.

За сценарієм навчання, десантники мали відбити висадку морського десанту противника як на переході морем, так і під час спроби десантування на берег.

«Було прийнято рішення на бойове застосування літаків Повітряних Сил. Також паралельно по цілях противника працювало озброєння танків та бронетехніки Національної гвардії України», – розповідають військові.

Водночас підрозділи реактивної та самохідної артилерії Десантно-штурмових військ ЗСУ з вогневих позицій нанесли ураження по вогневих та десантних засобах противника.

Зазначається, що ключовим моментом навчання ДШВ стало проведення контратаки та відновлення положення на морському узбережжі.

До активної фази практичних дій долучилися десантно-штурмові підрозділи, які вели вогонь з ходу з озброєння бойових машин. Бойові стрільби виконували також мінометні розрахунки та розрахунки протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П».

Вогневими засобами усіх підрозділів, які були задіяні у навчанні, було знищено умовний ворожий морський десант.

Крім того, під час навчання було продемонстровано елементи проведення медичної евакуації поранених із позицій та евакуації пошкодженої техніки.

За словами командувача Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, головна мета навчання – навчити війська вести ефективну багатоешелоновану оборону морського узбережжя та здійснювати контратаку задля знищення противника.

– Навчання пройшли успішно, відсоток уражених цілей – великий, зокрема, з використанням високоточної зброї, – відзначив генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Навчання Об’єднані зусилля ПТРК «Стугна/Скіф» Україна