fbpx
ДСНС: Майже половина території України потребує розмінування

ДСНС: Майже половина території України потребує розмінування

Боєприпаси Війна з Росією Розмінування Україна

За оцінками ДСНС, розмінування потребує близько 300 тис. кв. км території України, тобто майже половина площі країни.

Про це інформує Мілітарний.

Про це на брифінгу сказав начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Бондар, передає «Укрінформ».

«На сьогодні ми провели орієнтовний аналіз територій, на яких необхідно зробити комплекс заходів з гуманітарного розмінування, а це технічне обстеження території. За нашими попередніми оцінками, це близько 300 тисяч квадратних кілометрів, якщо ми всі розуміємо, це майже половина території нашої країни», – сказав Бондар.

Начальник управління організації піротехнічних робіт додав, що в системі ДСНС працює 103 окремих розрахунки піротехнічних підрозділів, із загальною кількістю піротехніків – близько 550 осіб.

Піротехнічними підрозділами в середньому за добу вилучається та знешкоджується від 2 до 6 тисяч вибухонебезпечних предметів.

«У порівнянні з періодами до російського вторгнення ці показники зросли майже в 10 разів», – сказав Бондар.

За словами Олега Бондаря, за 10 квітня було 177 залучень піротехнічних підрозділів, знешкоджено близько двох тисяч вибухонебезпечних предметів і обстежено площу 286 гектарів.

Всього з початку війни Державна служба України з надзвичайних ситуацій здійснила понад 6 тисяч залучень, знешкоджено понад 48 тисяч боєприпасів, в тому числі близько двох тисяч авіабомб різного калібру. Обстежено та очищено територію площею понад сім тисяч гектарів.

Нині основні зусилля піротехнічних підрозділів зосереджені на Ірпінсько-Бучанському, Броварському, Чернігівському, Ніжинському напрямках, у Сумській області – в Тростянці та інших населених пунктах.

Попри щоденні обстріли, у Харкові, підрозділи ДСНС також продовжують виконувати роботу з вилучення вибухонебезпечних предметів.

Боєприпаси Війна з Росією Розмінування Україна