fbpx
Elbit Systems уклала контракт на постачання САУ ATMOS у неназвану країну

Elbit Systems уклала контракт на постачання САУ ATMOS у неназвану країну

Elbit Systems Артилерія Близький Схід Закупівлі Ізраїль САУ САУ ATMOS Світ

Ізраїльська компанія Elbit Systems уклала угоду з міжнародним клієнтом на постачання артилерійських систем ATMOS. Її вартість – 102 млн доларів США.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Зазначають, що угоду будуть виконувати впродовж 8 років.

Йдеться про постачання батальйонного комплекту САУ ATMOS.

Комплексні інтегровані артилерійські рішення Elbit Systems забезпечують цінну конкурентну перевагу сухопутним силам наших клієнтів у всьому світі. Цей контракт – вотум довіри до передових рішень непрямого вогню, які ми надаємо“, – сказав Єгуда Веред, генеральний менеджер Elbit Systems Land.

ATMOS (Autonomous Truck Mounted howitzer System) – колісна 155/52 гаубиця на шасі Tatra T815 VVN 6×6 з броньованою кабіною.

Артилерійська частина САУ – це гаубиця Soltam ATHOS 2052.

Заявлена дальність стрільби звичайними снарядами становить 30 км та 41 – активно-реактивними. Скорострільність – 4-9 пострілів на хвилину. Возимий боєкомплект – 32 снаряди.

САУ має бортовий комп’ютер, радар початкової швидкості снаряда, інерційну та супутникову систему навігації. Це дозволяє кожній гаубиці бути автономною.

Гаубицю розробляли на експорт. Перший зразок представили ще в 1999 році. Відтоді вона бере участь у тендерах на оновлення артилерії різних армій світу.

Ізраїльська армія розглядала ATMOS для закупівлі, однак обрала іншу національну САУ – вдосконалену версію SIGMA 155 від того ж виробника – Elbit Systems.

Нагадаємо, у січні цього року стало відомо, що Данія обрала артилерійські системи ATMOS та РСЗВ PLUS для озброєння свого війська. До цього данські медіа повідомляли, що планують закупити 19 установок ATMOS та 8 реактивних систем PLUS.

Також ізраїльські САУ обрала Колумбія, країна планує придбати 18 систем ATMOS.

Elbit Systems Артилерія Близький Схід Закупівлі Ізраїль САУ САУ ATMOS Світ