fbpx
Elbit виготовить патрульні літаки для неназваного замовника

Elbit виготовить патрульні літаки для неназваного замовника

Elbit Systems Авіація Азія Світ

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems виготовить патрульні літаки для однієї азіатсько-тихоокеанської країни.

Про це повідомляє пресслужба компанії на своєму офіційному сайті.

Укладений контракт передбачає постачання двох патрульних літаків дальнього радіуса дії на базі транспортних ATR 72-600, що будуть оснащені розширеним розвідувальним комплексом.

Виробник не розкриває назву країни-замовника, обмежившись лише її розташуванням у азіатсько-тихоокеанському регіоні.

Достовірно ідентифікувати замовника неможливо, проте у травні цього року Малайзія отримала контракт від Leonardo на придбання двох літаків ATR 72 MPA. Також ще одним державним користувачем літаків ATR 72-600 у регіоні є Таїланд.

Очікується, що контракт вартістю приблизно у 114 мільйонів доларів виконають протягом п’яти років.

Elbit Systems інтегрує в кожен літак розвідувальний комплекс, який включає систему управління, електрооптичну станцію спостереження, радар, засоби радіоелектронної розвідки та зв’язок.

Залишається незрозумілим, чи будуть типи, призначені для замовника в Азії, включати засоби боротьби з підводними човнами.

ATR 72-600

ATR 72  – турбогвинтовий середньомагістральний літак виробництва франко-італійського концерну ATR. Літак проєктували для перевезення пасажирів та вантажів на відстань до 1300 км.

Літак має крейсерську швидкість у 270 вузлів (500 км/год) завдяки двом турбогвинтовим двигунам Pratt & Whitney Canada PW127XT потужністю у 2 750 к.с. кожен.

Вантажопідйомність судна дозволить перевозити обладнання масою до 7400 кілограмів, чого має бути достатньо для встановлення усіх необхідних розвідувальних систем.

Літак здатен перебувати у повітрі до 10 годин, що забезпечить суттєву площу покриття при проведенні розвідувальних та пошукових операцій.

Elbit Systems Авіація Азія Світ