fbpx
Естонія вироблятиме боєприпаси

Естонія вироблятиме боєприпаси

Балтія Боєприпаси Виробництво боєприпасів Естонія Європа ОПК Світ

Естонія планує виготовляти боєприпаси та вибухівку на власних потужностях.

Для цього в країні створять оборонно-промисловий парк площею близько 100 га.

Про це повідомили на офіційному сайті міністерства оборони Естонії.

Наразі над планами його створення працюють, але передбачається, що перші партії боєприпасів зможуть випустити уже в серпні 2026 року.

Для цього уряд Естонії підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкура щодо ініціювання національного спеціального плану створення потужностей з виробництва боєприпасів малого, середнього та великого калібру і вибухових речовин, а також необхідної інфраструктури.

У плані буде визначено точне місце розташування індустріального парку та умови для проєктування і будівництва його базової інфраструктури та виробничих потужностей.

Державним коштом створять необхідну базову інфраструктуру, після чого зацікавлені компанії зможуть будувати власні виробництва на території цього індустріального парку.

Міністерство оборони Естонії розраховує завершити процес планування протягом 1,5 року.

Виробництво на нових потужностях може розпочатися протягом 2,5 років.

Варто відзначити, що Естонія планує здійснити велике переозброєння свого війська, збільшивши частку витрат на оборону до 3% валового внутрішнього продукту в 2024–2027 роках порівняно з минулим бюджетом у розмірі 2,85% ВВП.

Міноборони країни хоче витратити приблизно 14,5 мільярдів доларів протягом наступних десяти років. Загалом фінансовий розподіл військових витрат на 2023-2026 роки передбачає, що 54% бюджету ​​витратять на закупівлі.

При цьому у 2023 році головними напрямками закупівель Естонії стали артилерія та засоби ураження великої дальності, системи протиповітряної оборони, а також безпілотні системи.

Балтія Боєприпаси Виробництво боєприпасів Естонія Європа ОПК Світ