fbpx
Естонія замовила додаткові самохідні гаубиці K9 Thunder

Естонія замовила додаткові самохідні гаубиці K9 Thunder

Hanwha Defense K9 Thunder Естонія Європа Закупівлі Південна Корея (Республіка Корея) САУ Світ

Південнокорейська компанія Hanwha Defense повідомила про підписання контракту на поставку Естонії ще шести 155-мм самохідних гаубиць K9 Thunder.

Про це повідомляє видання Daum.

Контракт підписаний на додаток до замовлених Естонією у 2018 році 12 самохідних гаубиць цього типу.

Спочатку Міністр оборони Естонії мав відвідати Корею в лютому і спробував провести перемовини по контракту, але через поширення коронавірусу план відвідування Кореї був скасований.

Однак відомо, що контракт був укладений в результаті активних телефонних переговорів між Міністром оборони Південної Кореї та Міністром оборони Естонії.

САУ К9 Thunder. Фото: З відкритих джерел

В червні 2018 року Державний центр оборонних інвестицій Міністерства оборони Естонії (RKIK) підписав c південнокорейським державним зовнішньоторговельним об’єднанням KOTRA й об’єднанням Hanwha Land Systems (нині Hanwha Defense) перший контракт вартістю 46 млн євро на придбання в армії Південної Кореї 12 самохідних 155-мм гаубиць К9 Thunder.

У жовтні 2019 року, Міністерство оборони Естонії прийняло рішення придбати в Південній Кореї ще шість самохідних гаубиць К9 на додаток до 12 замовленим раніше. Придбання шести додаткових САУ планувалося здійснити на кошти приблизно у 20 млн євро, зекономлені Міністерством оборони Естонії на закупівлі у 2019 році.

За заявою глави RKIK Кусті Салма, контракт 2018 року на закупівлю 12 гаубиць К9 включав семирічний опціон на можливу закупівлю ще 12 таких САУ, і тепер частина цього опціону реалізована.

САУ К9 Thunder. Фото: З відкритих джерел

Замовлення у 2018 році перші 12 САУ К9 повинні надійти в Естонію декількома партіями з кінця 2020 року (коли прибудуть перші дві установки) по 2023 рік і будуть передані на озброєння артилерійського дивізіону 1-ї піхотної бригади естонської армії у 2021 році.

Придбання тепер ще шести САУ К9 дозволить сформувати в складі дивізіону третю батарею даних систем. Всі придбані САУ мають вік 10-12 років і перед відправкою в Естонію пройдуть капітальний ремонт силами Hanwha Defense.

Hanwha Defense K9 Thunder Естонія Європа Закупівлі Південна Корея (Республіка Корея) САУ Світ