fbpx
Філіппіни отримали останні гелікоптери Т129 від Туреччини

Філіппіни отримали останні гелікоптери Т129 від Туреччини

Turkish Aerospace Industry (TAI) Авіація Азія Гелікоптери Європа ПС Філіппін Світ Туреччина Філіппіни

Повітряні сили Філіппін отримали два останні ударні гелікоптери Т129 від турецької компанії Turkish Aerospace Industry.

Про це повідомляє офіційна сторінка Повітряних сил Філіппін в «Х».

Останні два ударні гелікоптери Т129 були прийняті до складу Повітряних сил Філіппін 24 травня 2024 року.

Ця передача стала завершальною в рамках підписаного контракту між Філіппінами та турецькою Turkish Aerospace Industry.

Гелікоптери офіційно увійшли до складу 15-го ударного крила повітряних сил та мають посилити можливості повітряного компонента з підтримки сухопутних сил.

Загалом Філіппіни отримали шість гелікоптерів цього типу, які наразі будуть використовуватись в інтересах сухопутного компонента.

Нагадаємо, що обговорення закупівлі цих гелікоптерів розпочались після 2017 року після Битва за Мараві. Тоді Філіппінські військові відчули велику потребу у засобах підтримки, які були відсутні.

Підписання контракту з TAI, вартістю 240 мільйонів доларів відбулось у 2021 році. В рамках цього замовлення Філіппіни мали отримати шість гелікоптерів Т129 у модифікації В.

Треба зазначити, що на сьогодні, Філіппіни проводять масштабну програму з модернізації власних збройних сил для протидії китайській загрозі у регіоні.

Насамперед модернізація пов’язана з закупівлею сучасного радіолокаційного обладнання для виявлення цілей, а також протикорабельних ракетних комплексів.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що уряди Японії та Філіппін завершили формування найбільшого морського проєкту безпеки у морі, в рамках якого берегова охорона Філіппін отримає японські кораблі.

Згідно з проєктом, уряд Японії замовить у суднобудівної компанії Mitsubishi Shipbuilding п’ять великих патрульних кораблів, які посилять можливості БОХР Філіппін.

Turkish Aerospace Industry (TAI) Авіація Азія Гелікоптери Європа ПС Філіппін Світ Туреччина Філіппіни