fbpx
Філіппіни прийняли на озброєння РЛС FPS-3ME від Mitsubishi

Філіппіни прийняли на озброєння РЛС FPS-3ME від Mitsubishi

Mitsubishi Азія РЛС Світ Філіппіни

Філіппінам поставили на озброєння перший новий радар контролю повітряного простору FPS-3ME.

РЛС виробництва японської компанії Mitsubishi Electric показали під час церемонії у Сан-Фернандо-Сід.

Військові Філіппін зробили вибір на користь закупівлі РЛС японського виробництва за підсумками конкурсу.

Повідомлення про присудження контракту надіслано міноборони Філіппін японської Mitsubishi Electric Corporation у березні 2020 року.

Вартість контракту склала 103,5 млн дол. (5,5 млрд філіппінських песо).

РЛС FPS-3ME від Mitsubishi Electric армії Філіппін. Грудень 2023. Фото: Міноборони Філіппін

В рамках угоди Повітряні сили Філіппін повинні отримати три модифіковані стаціонарні РЛС FPS-3ME, розроблені на основі РЛС J/FPS-3, та одну мобільну TPS-P14ME на базі J/TPS-P14.

Виробництво першої стаціонарної РЛС завершилося у вересні 2022 року, а на початку жовтня Повітряні сили самооборони Японії завершили навчання застосуванню станції групу військовослужбовців.

Передпродажну перевірку першої РЛС ASRS було проведено у жовтні 2022 року в Японії. В наступні місяці провели будівництво та монтаж радіолокаційної вежі та будівлі управління. РЛС пройшла приймальні випробування у жовтні 2023 року.

Продаж РЛС FPS-3ME є першим випадком експорту Японією продукції оборонного призначення національного виробництва в рамках зміненої у 2014 році політики щодо продажу озброєнь за кордон.

З отриманням нових РЛС Філіппіни зможуть ефективно здійснювати моніторинг повітряного простору, керування повітряними суднами, виконувати завдання протиповітряної оборони та забезпечення безпеки.

Ілюстрація роботи РЛС FPS-3ME

Система спостереження за повітряним рухом має охопити більшу частину площі Філіппінського плато, південних районів країни та південної частини Західно-Філіппінського моря.

Система забезпечить виявлення та ідентифікацію повітряних загроз у межах виключної економічної зони Філіппін.

Mitsubishi Азія РЛС Світ Філіппіни