fbpx
Флот Австралії отримав перші морські дрони Bluebottle

Флот Австралії отримав перші морські дрони Bluebottle

Австралія БпА (Безпілотні апарати) Королівські ВМС Австралії Патрульні катери Світ Флот

Королівський флот Австралії отримав перші два дрони Bluebottle, які призначені для моніторингу морського простору.

Про це повідомило австралійське міністерство оборони.

Загалом за контрактом від 2022 року Австралія має отримати 5 таких безпілотних човнів від компанії Ocius Technology.

Очікується, що решту три Bluebottle передадуть до липня 2023 року.

У австралійському міноборони вважають, що Bluebottle посилять національну безпеку й економічний розвиток країни.

Ці безпілотники мають підсилити захист морських кордонів Австралії. Їх також планують використовувати для операцій із захисту морських ресурсів, судноплавства й торговельних шляхів.

Морські дрони Ocius Bluebottle будуть складовою автономної системи Blue Sentry, що розроблена ​​в Австралії.

Система буде інтегрована у нову мережу компанії Thales Australia, яка розгортається на суші для автономного патрулювання великих ділянок узбережжя Австралії та розвідувальних місій протягом тривалих періодів часу в морі.

Bluebottle має бути потужним доповненням до пілотованих і безпілотних літальних апаратів, кораблів і підводних човнів. Ця техніка недорога в експлуатації та має збільшені можливості, аніж деяке інше обладнання, яке флот використовував для патрулювання досі.

Об’єднання у єдину мережу систему повітряних, морських та радіолокаційних систем виявлення має створити дуже розгалужену систему раннього оповіщення, яка спрямовуватиме інші засоби оборони до підозрілих зон та зон конфлікту.

Розробники зазначають, що Bluebottle може знаходити підводні човни й навіть морські міни, якщо встановити на дрон потрібне обладнання.

Дрони Bluebottle – невеликі безпілотні човни зі скловолокна, які рухаються завдяки сонячній енергії, енергії вітру та морських хвиль. На човні є невелике вітрило, що одночасно служить сонячною батареєю для зарядки. У кормовій частині апарата розташована антена для передачі даних. Під час автономного плавання надводний дрон використовує камери кругового огляду, радіолокатори, автоматичні системи ідентифікації та програмне забезпечення для запобігання зіткненням з суднами чи іншими перешкодами в морі.

Австралія БпА (Безпілотні апарати) Королівські ВМС Австралії Патрульні катери Світ Флот