fbpx
«Фонд Порошенка» та «Справа громад» передали техніку військовим

«Фонд Порошенка» та «Справа громад» передали техніку військовим

Автотехніка Волонтери Інженерна техніка Порошенко Україна

Благодійні організації «Фонд Порошенка» та «Справа громад» спільно передали військовим тактичну та спеціальну техніку для українських військових.

Новина оприлюднена на сторінці нардепа Петра Порошенка.

Благодійні організації спільно придбали для Сил оборони автомобільну техніку та спеціальне обладнання на суму близько 26 000 000 гривень.

Мова йде про 10 прально-душових комплексів, 2 шестиколісні тягачі Foden, що здатні перевозити великогабаритні вантажі вагою до 20 тонн, а також 3 екскаватори виробництва фірми TDC.

Крім того, військовим також буде передано 27 квадроциклів, котрі допоможуть в евакуації поранених з поля бою та підвищать мобільність бойових груп.

Порошенко повідомив, що перелічена вище техніка буде передана підрозділам Сил оборони, що виконують завдання на Харківському, Донецькому та Запорізькому напрямках.

«Фонд Порошенка»

За минулий місяць «Фонд Порошенка» спільно з організацією «Справа громад» профінансував військовим кілька партій технічної допомоги.

Зокрема, «Фонд Порошенка» закупив для українських інженерних підрозділів, що займаються розбудовою фортифікаційних споруд, 36 вітчизняних екскаваторів виробництва вищезгаданої компанії TDC.

«Ми вже зайняли всі замовлення до кінця року.З українських деталей та повністю українське складання — якість зразкова», – розповів Петро Порошенко.

Організації оплатили 2000 невеликих “карманних” детекторів БпЛА «Цукорок» для піхотних підрозділів, які знаходяться в зоні активно застосування FPV-дронів.

Також фонд профінансував виготовлення 48 комплексів радіоелектронної боротьби «Шатро 50-1М» які мають забезпечити захист шляхом створення перешкод для засобів зв’язку ворожих БпЛА.

Нагадаємо, що наприкінці минулого місяця у межах ініціативи «Сталевий фронт» компанія «Метінвест» придбала та передала українським розвідникам три швидкісні броньовані десантні катери CB90.

Автотехніка Волонтери Інженерна техніка Порошенко Україна