fbpx
Франція виробляє по одному шасі CAESAR в 4 дні

Франція виробляє по одному шасі CAESAR в 4 дні

Артилерія САУ САУ CAESAR Світ Франція

Французька компанія з виробництва наземних транспортних засобів для військових потреб Arquus зіткнулася з контрактними проблемами.

Прибуток французького виробника впав приблизно до 550 мільйонів євро у 2022 році з 569 мільйонів євро (620 мільйонів доларів) роком раніше.

Цифри заробітку оприлюднив генеральний директор компанії під час слухань сенатського комітету із закордонних справ та оборони 23 березня.

Загалом 40% річного обороту компанії припадає на післяпродажне обслуговування, ще 100 мільйонів євро прибутку Arquus отримує із експортного продажу.

Arquus – одна з трьох компаній, які беруть участь у спільній розробці та виробництві колісних броньованих машин французької армії наступного покоління – Griffon, Jaguar та Serval.

Лінія з виробництва шасі для CAESAR на підприємстві Arquus. Фото з відкритих джерел

Також на заводі Arquus в Ліможі виготовляють шасі артилерійської установки CAESAR, які сходять по одній з виробничих ліній кожні чотири дні.

«Ми могли б робити по одній машині на день, але це не те замовлення, яке у нас є», – шкодує Еммануель Левашер, президент компанії Arquus.

Франція, яка поставила в Україну 30 CAESAR, розмістила замовлення на партію з 18 таких САУ виробництва Nexter.

У 2023 році мають виготовити ще дві партії шасі CAESAR по 18 одиниць і все.

«Це небагато. Новий закон передбачає мету у 109 CAESAR до 2030 року, було б добре, якби ми отримали замовлення на 109 вантажівок, а не на 12, потім на 15 тощо», – говорить Еммануель Левашер.

Arquus хоче за будь-яку ціну уникнути «зупинки у роботі», тому що «відновлення виробництва», реформування операторів та перезапуск постачальників — це завжди виклик.

Нагадаємо, у січні французька компанія NEXTER відзвітувала про рекордні замовлення у 2022 році на свої артилерійські системи CAESAR.

Артилерія САУ САУ CAESAR Світ Франція