fbpx
Франція замовила 364 бронеавто Serval

Франція замовила 364 бронеавто Serval

Nexter Systems Автотехніка Бронетехніка Європа Закупівлі НАТО Світ Франція

Компанія Texelis оголосила про підписаний з Агенцією оборонних закупівель Франції контракт на закупівлю бронеавто Serval.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на сайт компанії.

Мова йде про кількість у 364 броньовані машини.

Для виконання контракту Texelis об’єднує зусилля з Nexter. Графік поставок передбачає, що перші 12 серійних машин надійдуть армії вже в першій половині 2022-го, і ще 96 – у другій.

Загалом же до 2030 року французька армія планує мати 978 таких машин.

Serval – легкоброньоване багатофункціональне авто 4х4. Макетний зразок було презентовано в 2018 році. Планується виробництво в трьох версіях: патрульна, машина зв’язку та розвідувальна.

Розробляється в рамках програми SCORPION (Synergie du contact renforcée par la polyvalence et l’infovalorisation). Програма включає в себе основні майбутні платформи ЗС Франції: оновлений основний танк Leclerc, БТР 6х6 Jaguar та бронеавто 6х6 Grifon.

В червні 2020 року компанія Arquus з Франції представила нове сімейство перспективних військових вантажних автомобілів ARMIS з колісними формулами 4х4, 6×6 і 8х8.

Зображення перспективних військових вантажних автомобілів Arquus ARMIS з колісною формулою 6x6

Машини розроблені в першу чергу для участі в планованому тендері збройних сил Франції на військові вантажні автомобілі нового покоління.

Машини ARMIS можуть оснащуватися броньованими кабінами.

За повідомленнями ЗМІ, машина 6х6 матиме повну навантажену масу 21 тонну й оснащена дизельним двигуном в 340 к.с. і автоматичною або механічною (на вибір замовника) трансмісією.

Nexter Systems Автотехніка Бронетехніка Європа Закупівлі НАТО Світ Франція