fbpx
Французького офіцера підозрюють у роботі на Росію

Французького офіцера підозрюють у роботі на Росію

Європа НАТО Росія Світ Франція Шпигунство

Французького офіцера підозрюють у роботі на Росію – підполковнику французької армії було пред’явлено звинувачення в порушенні безпеки.

Про це передає УНН з посиланням на Europe 1.

Військовий підозрюється в наданні надсекретних документів або інформації агенту російських спецслужб.

Так, французький офіцер був заарештований за державну зраду, його підозрюють в передачі конфіденційної інформації в Росію.

«Старший офіцер знаходиться в процесі судового переслідування за порушення безпеки», – підтвердила міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі.

Повідомляється, що підозрюваний працював в командному центрі союзних військ, розташованому неподалік від Неаполя у Італії.

Згідно з інформацією Europe 1, підозрюваний, п’ятдесятирічний, батько п’ятьох дітей, має далекі родинні корені в Росії і вільно говорить російською мовою.

Саме в Італії офіцер був помічений «в контакті з російським шпигуном, агентом ГРУ», повідомляє Europe 1.

Як тільки з’явилися ці підозри, Франція вирішила не ризикувати.

«Міністерство збройних сил взяло на себе ініціативу передати це питання до прокуратури, ініціювавши статтю 40 Кримінально-процесуального кодексу, яка передбачає, що будь-яка посадова особа, якій стає відомо про злочин, має негайно повідомити про це судовий орган», – зазначила Флоранс Парлі.

Прокуратура Парижа розпочала розслідування, і Генеральне управління внутрішньої безпеки (DGSI) заарештувало підозрюваного десять днів тому, коли він закінчував відпустку у Франції і готувався повернутися в Італію.

Відзначається, що надання надсекретних документів або інформації російському агенту – це дія, кваліфікована французьким правосуддям як зрада – злочин, який карається тюремним ув’язненням на п’ятнадцять років.

Європа НАТО Росія Світ Франція Шпигунство