fbpx
Головне управління розвідки отримало Ми-2 АМ1 від польських благодійників

Головне управління розвідки отримало Ми-2 АМ1 від польських благодійників

Волонтери ГУР МО Європа Ми-2 Польща Сусіди Україна

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало санітарний гелікоптер Ми-2 АМ1 від польських благодійників.

Про це повідомила пресслужба ГУР.

Гелікоптер передали завдяки волонтерській ініціативі Zbroimy Ukrainę – благодійну кампанію на підтримку українських Сил безпеки та оборони організували небайдужі громадяни Польщі після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Переданий благодійниками Ми-2 АМ1 обладнаний сучасним медустаткуванням, яке дозволяє надавати допомогу евакуйованим з прифронтових територій прямо в повітрі. На його борту можна розмістити 2-3 поранених.

«Висловлюємо вдячність усім громадянам Польщі, за чиї пожертви був придбаний важливий гелікоптер-медевак, а також організаторам благодійної ініціативи “Озброїмо Україну” журналісту Божинару Пайонку, юристці Христині Потапенко, керівниці “Фонду масових явищ” Надії Мороз-Ольшанській та усім амбасадорам, які підтримали проєкт», – йдеться в повідомленні ГУР.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що Головне управління розвідки отримало гелікоптер Ми-2МСБ-1, який також призначений для евакуації поранених з прифронтових регіонів.

Гелікоптер модернізували та оснастили необхідним медичним обладнанням за кошти Фундації Олени Зеленської.

Для реалізації цього проєкту в межах ініціативи Donate to Evacuate від благодійних фондів KSE Foundation та DefDev, Фундація Олени Зеленської направила 500 тисяч доларів акумульованих міжнародних коштів.

На борту знаходяться: апарати штучної вентиляції легень та моніторингу роботи серця, дефібрилятор, модуль для кисневої інгаляції та кисневий редуктор, електричний аспіратор для звільнення дихальних шляхів.

Цей гелікоптер виготовлений українським підприємством. Медичне обладнання, що знаходиться на борту виготовлене провідним світовим виробником, швейцарським Weinmann, а навігаційне обладнання від Garmin.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року Державне бюро розслідувань передало українським військовим гелікоптер Ми-2МСБ-1, який колишнє керівництво АТ “Мотор Січ” намагалось приховати від ЗСУ.

У ході розслідування ДБР з’ясувало, що у травні 2022 року принаймні ще один гелікоптер вони наказали підлеглим перегнати спочатку в одну з європейських країн, а потім на Близький Схід.

Волонтери ГУР МО Європа Ми-2 Польща Сусіди Україна