fbpx
«ІДІЛ» взяла відповідальність за теракт у Підмосков’ї

«ІДІЛ» взяла відповідальність за теракт у Підмосков’ї

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Росія Світ Сусіди Теракт

Терористична організація «Ісламська держава» взяла відповідальність за стрілянину в торговельному центрі під Москвою.

Про це повідомляє CNN з посиланням на публікацію близького до організації інформаційного агентства Amaq в Telegram.

Група SITE, що відстежує активність терористів у соцмережах повідомляє, що терористична організація назвала теракт у Crocus City Hall в Підмосков’ї своєю “найжорстокішою атакою за останні роки”.

Організація «ІДІЛ» нібито опублікувала фото терористів, одяг яких схожий з одягом на затриманих, фото яких публікувала російська ФСБ.

У повідомленні йдеться, що терористи збиралися напасти на “великий натовп християн”. Члени угруповання підкреслили, що теракт був організований через війну, оголошену «ІДІЛ» країнами, які борються з ісламом.

Нагадаємо, що у п’ятницю ввечері 22 березня у підмосковному Красногорську в  Crocus City Hall зайшла група людей зі зброєю та вчинила стрілянину. Під час атаки сталися вибухи і спалахнула пожежа.

Згідно з опублікованим повідомленням, напад здійснили четверо бойовиків «Ісламської держави», які були озброєні автоматами, пістолетами, ножами і ємностями із запальною сумішшю. Перед атакою вони довгий час спостерігали за будівлею ТЦ.

Зокрема троє бойовиків увірвалися до зали та відкрили вогонь по людях у концертному залі, а четвертий у цей час здійснив пожежу в будівлі.

Американські посадовці заявили CBS News, що у США є розвіддані, які підтверджують відповідальність «Ісламської держави». Американські чиновники також повідомили, що США надали Росії розвідувальні дані про можливий напад терористів.

Ще 7 березня посольства США і Великої Британії у Москві попередили своїх громадян про можливі теракти в російській столиці у найближчі дві доби. Чи було це пов’язано з подіями, які сталися у Підмосков’ї у п’ятницю, наразі невідомо.

За останніми даними, загинуло понад  130 осіб, причиною смерті стали вогнепальні поранення та отруєння продуктами горіння.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України в коментарі «Українській правді» заявили, що нинішній теракт у Підмосков’ї є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Росія Світ Сусіди Теракт