fbpx
Індія локалізує виробництво двигунів для МиГ-29

Індія локалізує виробництво двигунів для МиГ-29

Авіабудування Авіація Азія Індія МиГ-29 Росія Світ

Індія налагодить ліцензійне виробництво авіаційних двигунів для винищувачів МиГ-29.

Новина оприлюднена на сайті міністерства оборони Індії.

У Нью-Делі 1 березня міністерство оборони Індії підписало з компанією Hindustan Aeronautics Limited (HAL) контракт на розгортання виробництва авіаційних двигунів РД-33. Вартість угоди становить близько 630 млн доларів.

Очікується, що ці авіаційні двигуни дадуть можливість Повітряним та Військово-морським силам Індії підтримувати у робочому стані загальний парк із понад сотні винищувачів МиГ-29.

Турбореактивний двигун в ангарі винищувача МиГ-29.

Авіаційні двигуни складатимуть за ліцензією від російського виробника на заводі в Корапуті. Програма буде зосереджена на локалізації кількох критичних компонентів.

Локалізація низки вузлів також дасть можливість робити капітальний ремонт уже наявних авіаційних двигунів, що виробили свій ресурс під час експлуатації.

Втім, не виключено, що локалізація матиме обмежений характер, а двигуни випускатимуть на основі готових компонентів російського виробництва.

Попри значний вік свого авіаційного парку літаків «МиГ» Індія продовжує активну експлуатацію та вкладається у їх розвиток та підтримку.

Наприкінці минулого року стало відомо, що міністерство оборони Індії ухвалило рішення модернізувати свої літаки до рівня МиГ-29UPG. Головним нововведенням має стати інтеграція в МиГ-29 далекобійних ізраїльських ракет класу «повітря—земля» Rampage.

Запуск ракети Rampage з винищувача F-16.

Ракети цього типу мають максимальну дальність польоту 250 км і максимальну швидкість 1,6 мах. Бойова частина вагою 150 кг гарантує знищення більшості наземних цілей, а використання інфрачервоної камери забезпечує високу точність.

Крім того, модернізація включатиме встановлення нового цифрового інтерфейсу, оновлення кріплень та системи електроживлення.

Індія також проявляє інтерес і до сучасніших зразків російської авіації: у вересні торік вона замовила додаткову партію винищувачів Су-30 для заміни втрачених бортів у складі Повітряних сил Індії.

Авіабудування Авіація Азія Індія МиГ-29 Росія Світ