fbpx
Індія отримала понад 100 польських баражуючих боєприпасів Warmate

Індія отримала понад 100 польських баражуючих боєприпасів Warmate

Азія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Індія Польща Світ

Збройні сили Індії отримали понад 100 екземплярів баражуючих боєприпасів Warmate польського виробника WB Group.

Про це пише defence24.pl.

Замовлення виконується через дочірню компанію WB Electronics India, яка була заснованою в жовтні 2020 року та базується в Нью-Делі.

Згідно з повідомленнями, новими користувачами баражуючих боєприпасів (ще можна назвати дрони-камікадзе) Warmate повинні стати індійські спецпризначенці.

Це озброєння було обрано в результаті конкурсної процедури, в ході якої були проведені порівняльні випробування з дронами-камікадзе інших світових виробників.

Поставка стала результатом конкурсної процедури, в рамках якої у 2020 році було надіслано запит. Це стосувалося понад 100 (ймовірно 120) екземплярів боєприпасів.

Дрони-камікадзе провідних світових компаній, в тому числі з Ізраїлю та США, пройшли порівняльні випробування в польових умовах. Баражуючий боєприпас Warmate вийшов переможцем конкурсу.

Важливою умовою, як і в багатьох інших процедурах закупівлі зброї, було внутрішнє виробництво на території в Індії.

Тому постачанням боєприпасів Warmate для індійської армії займається компанія WB Electronics India Ltd, в якій польській WB Group належить 50% акцій.

У Польщі очікують подальших замовлень від Збройних сил Індії, нових партій дронів-камікадзе Warmate.

Польща збільшує продажі своїх баражуючих боєприпасів Warmate. Баражуючий боєприпас WARMATE 3.0. Фото: WB Electronics

Warmate – баражуючий боєприпас розробки WB Electronics, який був вперше представлений у 2014-му році. Виробник заявляє боєприпас як хорошу альтернативу керованим протитанковим ракетам. Він дозволяє знищувати техніку противника на більш значній відстані, спрощує процес виявлення та враження цілі у порівнянні з ПТРК.

Ударна система у версії 3.0 має покращені параметри. Вони включають, серед іншого, збільшення дальності радіозв’язку та робочого діапазону. Нова версія оснащена двигуном зі значно меншою шумністю. Система має можливість автоматично складати лопаті пропелера в кінцевій фазі атаки.

Азія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Індія Польща Світ