fbpx
Індія планує придбати транспортні літаки Embraer C-390

Індія планує придбати транспортні літаки Embraer C-390

Embraer KC-390 Авіація Азія Бразилія Закупівлі Індія Латинська Америка ПС Індії Світ

Індія планує придбати бразильські військово-транспортні літаки Embraer С-390 в межах програми MTA.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії Embraer.

Індійська компанія Mahindra та бразильська Embraer Defense Security підписали меморандум про взаєморозуміння щодо придбання багатоцільових військово-транспортних літаків C-390.

Меморандум підписали у посольстві Бразилії в Нью-Делі. Відповідно до нього індійська та бразильська компанії об’єднаються для спільної участі у програмі закупівлі транспортних літаків MTA, яка розпочалася у березні 2023 року.

У межах цієї програми Повітряні сили Індії планують закупити від 40 до 80 середніх транспортних літаків. Паралельно з цим, обидві сторони домовляться про передачу технологій і створення виробничої лінії в Індії для збільшення рівня локалізації виробництва.

«Для нас велика честь – оголосити про цей Меморандум про взаєморозуміння з Mahindra. Індія має різноманітну та потужну оборонну та аерокосмічну промисловість, і ми обрали Mahindra як нашого партнера для спільної участі у програмі MTA», – йдеться у повідомлені компанії Embraer.

У межах програми MTA Індія розпочала пошуки транспортного літака з вантажністю від 18 до 30 тонн. Крім Embraer, участь у програмі взяли C-130J американської аерокосмічної компанії Lockheed Martin і A-400M європейської Airbus Defence and Space.

«С-390 Millennium є найдосконалішим військовим транспортним засобом на ринку, і ми віримо, що це партнерство не тілки зміцнить оперативні можливості ПС Індії, а й забезпечить ефективне рішення для індустріалізації, яке ідеально відповідає цілям урядової програми “Make in India», – розповів Вінод Сахай, президент аерокосмічного та оборонного бізнесу Mahindra.

На сьогодні вже сім країн замовили військово-транспортний літак С-390, серед них Бразилія, Португалія, Угорщина, Нідерланди, Чехія, Австрія та Південна Корея. У разі перемоги С-390 в індійському тендері країна стане восьмим користувачем літаків цього типу.

Як повідомляв «Мілітарний» раніше, Embraer оголосила про укладення меморандуму про можливий продаж та обслуговування літаків C-390 Millennium для повітряних сил Саудівської Аравії.

29 листопада, під час візиту президента Бразилії до Саудівської Аравії був підписаний меморандум про взаєморозуміння між Embraer та Saudi Arabia Military Industries (SAMI), котра є найбільшою компанією з питань оборони та безпеки в Саудівській Аравії.

Партнерство має на меті запропонувати багатоцільовий літак країні на додачу до створення регіонального центру технічного обслуговування, ремонту та, потенційно, лінії остаточного складання літаків Embraer.

Embraer KC-390 Авіація Азія Бразилія Закупівлі Індія Латинська Америка ПС Індії Світ