fbpx
Індія проводить завершальні випробування вертольота LUH

Індія проводить завершальні випробування вертольота LUH

Авіація Азія Випробування Гелікоптери Індія

Індійська корпорація HAL приступила до завершальної стадії льотних випробувань перспективного легкого багатоцільового вертольота LUH.

Про це повідомляє видання Livefist Defence.

Розробка легкого багатоцільового вертольота ведеться в Індії з 2009 року та в рамках більш масштабної програми зі створення власних технологій і зниження залежності від поставок імпортної техніки.

Вертоліт створюється з нуля. У його конструкції використовуються деякі готові вузли й агрегати, але вироблені на території країни за ліцензією.

Повідомляється, що максимальна злітна маса LUH становить 3,2 тонни. Вертоліт обладнаний одним двигуном HE Ardiden-1U, що випускається за ліцензією французької компанії Safran.

Двигун компанії Safran. Фото з відкритих джерел

Ця силова установка може розвивати потужність до 750 кіловатів. Дальність польоту нового індійського вертольота становить 350 кілометрів. LUH зможе перевозити до шести пасажирів на швидкості у 220 кілометрів на годину.

З початком серійного виробництва на базі LUH компанія HAL планує розробити легкий розвідувальний вертоліт LOH. Подробиці про цю машину поки невідомі.

Військові Індії мають намір прийняти LUH на озброєння у 2021 році. Згодом він повинен буде замінити всі застарілі вертольоти Cheetah і Chetak.

Вертоліт Chetak. Фото з відкритих джерел

За непідтвердженими даними, LOH отримає електронно-оптичні та інфрачервоні системи спостереження і легке озброєння.

Авіація Азія Випробування Гелікоптери Індія