fbpx
Індія та США спільно вироблятимуть бронетехніку

Індія та США спільно вироблятимуть бронетехніку

Stryker Азія Бронетехніка БТР Індія Світ США

Індія спільно зі Сполученими Штатами вироблятиме бронемашини Stryker, аби зміцнити свою армію у протистоянні з Китаєм.

Про це стало відомо в ході міждержавної зустрічі на рівні міністрів закордонних справ та оборони обох країн 10 листопада у Нью-Делі.

У спільній заяві міністрів було згадано реалізацію кроків для початку спільної розробки та виробництва оборонних систем, особливо в сфері «наземних мобільних систем». Зазначається, що обидві країни реалізовуватимуть більше таких проектів у пріоритетних сферах.

З власних джерел журналістам Bloomberg відомо, що мова йде про колісні бронемашини Stryker, які перебувають на озброєнні США вже понад 20 років.

Індія має потребу у тисячах таких машин, більшість з яких мають бути озброєні протитанковими ракетними комплексами. Решта буде комплектуватись засобами спостереження за полем бою або використовуватись в якості командних машин.

Перемовини про локалізацію виробництва техніки відбуваються на воні активізації закупівель озброєння урядом Індії, яке в деяких медіа вже охрестили “екстренним”. Розпочаті в серпні процеси пов’язані із загостренням відносин між Індією та Китаєм.

Крім того, виробництво низки інших зразків озброєння локалізовується всередині країни. Так, цього тижня шведська компанія Saab отримала дозвіл на розгортання виробництва протитанкових гранатометів Carl-Gustaf в Індії.

Stryker

Stryker – сімейство колісних бойових броньованих машин, розроблене і вироблене американською компанією General Dynamics Land Systems.

У базовому варіанті бронетранспортер Stryker здатен перевозити до дванадцяти осіб, включаючи трьох членів екіпажу.

Вона озброєна дистанційно керованим бойовим модулем M151 Protector з кулеметом M2 Browning калібру 12,7-мм або 40-мм автоматичним гранатометом Mk.19. Крім того, паралельно з одним з них модуль може нести одну ракету ПТРК Javelin.

Бронезахист бойової машини здатен витримати круговий обстріл зі стрілецького озброєння калібру 7,62 мм. При використанні навісного керамічного захисту Mexas круговий захист машини здатен витримати обстріл із кулеметів калібру 14,5 мм, а у лобовій проекції – влучання 30-мм бронебійних підкаліберних снарядів з дистанції 500 метрів.

Крім того, конструкція “страйкера” стійка до підтриву на мінах та здатна витримати вибух 8 кг тротилу.

Stryker Азія Бронетехніка БТР Індія Світ США