fbpx
Індія випробувала ракету BrahMos з Су-30

Індія випробувала ракету BrahMos з Су-30

Авіація Азія Винищувач Індія Крилаті ракети ПС Індії Ракета BrahMos Ракетобудування Світ Су-30

ВПС Індії провели випробувальний пуск надзвукової крилатої ракети BrahMos повітряного базування з винищувача Су-30.

Про це повідомляє видання Індії «India TV».

«Су-30 ВПС Індії злетів з авіабази Халвара в Пенджабі близько і вразив призначену ціль після дозаправки в повітрі», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлено, літак подолав понад 4 тис. км і після дозаправки в повітрі знищив корабель-мішень, яка перебувала в Бенгальській затоці.

Раніше Міноборони Індії повідомило про успішні випробування надзвукової крилатої ракети зі зробленим на індійських підприємствах планером і розгінним блоком.

Пізніше успішно пройшли випробування гіперзвукової тактичної ракети малої дальності Shaurya і новітньої протичовнової ракети SMART.

Також повідомлялося про успішні випробування нової ракети Rudram-1 і балістичної ракети Prithvi-2.

Нагадаємо, у травні 2019 року в Індії відбулись випробування авіаційної надзвукової ракети BrahMos-A класу «повітря-земля» з літака Су-30МКИ.

У 2019 році були другі випробування ракети BrahMos Air Launched Cruise Missile – ALCM, перші відбулися  у листопаді 2017-го року. Тоді ракета була запущена по надводну морську мішень у Бенгальській затоці.

Перший демонстраційний політ Су-30МКИ з масогабаритним макетом BrahMos-A (ALCM) відбувся 25 червня 2016 року, 7 квітня 2016 року були здійснені броскові випробування масогабаритного макета ракети з винищувача Су-30МКИ.

Винищувач Су-30МКИ ВПС Індії, озброєний надзвуковою крилатою ракетою Brahmos. Фото з відкритих джерел

ALCM – це полегшений варіант BrahMos наземного та корабельного базування, роботи над створенням якої розпочались у 2008 році. Вперше про наміри створити авіаційний варіант ракети стало відомо у жовтні 2012-го року, коли уряд Індії погодив закупівлю для армії ракет ALCM у кількості «понад 200».

BrahMos Aerospace – це спільне підприємство російського АТ «Военно-промышленная корпорация «Научно-производственное объединение машиностроения» та індійскої DRDO (англ. – Defence Research and Development – Організація оборонних досліджень та розробок).

Авіація Азія Винищувач Індія Крилаті ракети ПС Індії Ракета BrahMos Ракетобудування Світ Су-30