fbpx
Індонезія озброює свої БПЛА китайськими ракетами

Індонезія озброює свої БПЛА китайськими ракетами

Авіаційне озброєння Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Індонезія Китай (КНР) Світ

Індонезійські військові отримали першу партію високоточних ракет AR-2 класу “повітря-земля” китайського виробництва.

Про це повідомляє Мілітарний з посилання на видання Janes.

Оприлюднені 8 квітня зображення свідчать про доставку китайських боєприпасів до БПЛА на авіабазу Ісвахьюді.

В даний час, Повітряні сили країни експлуатують парк із шести БПЛА CH-4, перші два з яких були поставлені восени 2019 року.

Варіант CH-4, поставлений в Індонезію, має радіус польоту від 1500 до 2000 км і може управлятися через супутниковий зв’язок.

AR-2 оснащена інерціальною системою наведення і напівактивною лазерною ГСН. Ракета оснащена бронебійною бойовою частиною масою 5 кг і має максимальну дальність дії близько 8 км.

У грудні минулого року, стало відомо, що військові Індонезії зацікавлені у закупівлі українських авіаційних ракет «повітря-повітря» Р-27 для винищувачів Су-27 та Су-30.

Ракета Р-27 класу «повітря-повітря» середньої дальності забезпечує перехоплення і знищення пілотованих та безпілотних літаків, а також крилатих ракет в дальньому та ближньому маневровому повітряному бою. Призначена для озброєння літаків МіГ та Су.

Ілюстрація від ДП СЗТФ «ПРОГРЕС»: Су-27 з Р-27

Ракета має модульну конструкцію. Вона складається з трьох модулів: апаратної частини з ГСН, бойової частини та твердопаливного двигуна.

Крім того, на потужностях Луцького ремонтного заводу “Мотор”, у 2019 році виконувався ремонт авіаційних двигунів для Військово-повітряних сил Індонезії. Мова йде про двигуни марки АЛ-31Ф, що встановлюються на винищувачі Су-27.

На озброєнні ВПС Індонезії перебуває п’ять винищувачів Су-27СК та ще близько десяти Су-30. Останні оснащуються модернізованим варіантом двигуна – АЛ-30ФП, що мають керований вектор тяги.

Водночас українські ракети «повітря-повітря» – не єдина зброя, що зацікавила військових Індонезії з нашого ОПК. Так, ця країна також планує надати перевагу українським РЛС 90К6Е та протикорабельному береговому мобільному ракетному комплексу «Нептун».

Авіаційне озброєння Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Індонезія Китай (КНР) Світ