fbpx
Індонезія замовляє другу партію винищувачів Rafale

Індонезія замовляє другу партію винищувачів Rafale

Dassault Aviation Rafale Авіабудування Авіація Винищувач Європа Закупівлі Індонезія Океанія ПС Індонезії Світ Франція

Індонезія замовляє другу партію винищувачів Rafale за контрактом 2022 року.

Про це повідомляє офіційний сайт авіабудівної компанії Dassault Aviation.

Компанія повідомила, що додала у свій портфель замовлень на винищувачі Rafale ще 18 літаків в рамках підписаного у лютому 2022 року контракту з Індонезією.

Всього країна замовила 42 літаки цього типу для посилення власних повітряних сил. За контрактом Індонезія отримає 30 літаків у варіанті С F.4 та 12 у варіанті B.

«Цей новий крок закріплює початок довгострокового партнерства з владою Індонезії, якій я хотів би ще раз подякувати за довіру. Це свідчить про стратегічний зв’язок, який об’єднує Індонезію та Францію, і буде відображено у зростанні присутності Dassault Aviation у країні», – розповів Ерік Трапп’єр, голова та генеральний директор Dassault Aviation.

Крім нових винищувачів Rafale Індонезія купує винищувачі Mirage 2000-5 у Катару зі складу повітряних сил. Планує придбати 12 літаків: дев’ять одномісних літаків Mirage 2000-5EDA і три двомісні літаки Mirage 2000-5DDA, які Катар купив ще у 90-х роках.

Також Індонезія розмістила замовлення на 36 винищувачів F-15ID. Сума контракту становить близько 14 мільярдів доларів.

Останнім часом Індонезія посилює свій повітряний компонент для протистояння Китаю, який посилює свій тиск в регіоні.

Замовлення нових літаків та участь у програмі винищувача KF-21 дозволять Індонезії отримати потужний повітряний компонент.

Крім того, як стало відомо, найближчим часом Індонезія отримає від корейської авіабудівної компанії KAI один із прототипів літака KF-21. Передача літака відбудеться після того, як країна виповнить свої фінансові зобов’язання у програмі.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Індонезія купила у турецької державної компанії Turkish Aerospace дванадцять розвідувально-ударних безпілотників Anka.

Вартість контракту оцінюють у 300 мільйонів доларів, крім безпілотників у суму входить супутнє обладнання.

Турецька промисловість повинна поставити безпілотники Індонезії до листопада 2025 року.

Індонезійське міноборони заявило, що дрони будуть використовувати сухопутні війська, військово-повітряні та військово-морські сили.

Dassault Aviation Rafale Авіабудування Авіація Винищувач Європа Закупівлі Індонезія Океанія ПС Індонезії Світ Франція